Sygeplejerskeuddannelsen

Generelt om uddannelsen

Sygeplejerskeuddannelsen tager 3,5 år. Du kan tage uddannelsen i Odense, Svendborg og Vejle. Studiestart i september og februar.

Du skal kunne holde hovedet koldt og hjertet varmt


Se videoen og få i ord og billeder et indblik i sygeplejerskeuddannelsen (42 sekunder).

Som sygeplejerske får du brug for at holde hovedet koldt og hjertet varmt i en hverdag, hvor du både skal tage ansvar, have overblik og drage omsorg.

Du får kontakt med børn og gamle, raske og syge, patienter og pårørende.

Derfor bliver det afgørende, at du kan skabe tryghed, tillid og troværdighed, når du skal etablere gode relationer til patienter og borgere.

Det klæder sygeplejerskeuddannelsen dig på til at kunne håndtere.

Du bliver uddannet til at arbejde inden for hele spektret fra sundhedsfremme og forebyggelse, over behandling, rehabilitering, lindring, pleje og omsorg. Du bliver desuden uddannet til at udføre, formidle, lede og udvikle sygepleje.

Praktik på sygeplejerskeuddannelsen

Du er sammenlagt i praktik i ca. 14 måneder. Praktikken foregår primært på de offentlige sygehuse og i den kommunale hjemmepleje.

På uddannelsen har du derudover både teoretisk og praktisk undervisning, der forbereder dig til det, du arbejder med i praktikken. En del af undervisningen på uddannelsen foregår i øvelokaler, der er indrettet som en sengestue på en sygehusafdeling.

International vinkel på din uddannelse

Du har mulighed for at tage dele af din uddannelse uden for Danmarks grænser. F.eks i Norge, England, USA, Afrika og Australien. Vi har medarbejdere, som støtter dig, når du vil til udlandet, og som kan trække på gode kontakter verden over.

Du kan også sætte en international vinkel på din uddannelse ved at vælge et engelsksproget teoriforløb. Her samarbejder du med både udenlandske sygeplejerskestuderende og studerende fra sygeplejerskeuddannelserne i Odense, Svendborg og Vejle.

Læs mere om Current International Offers på vores engelske side.

Særlig vinkel på din uddannelse

I løbet af uddannelsen kan du søge optagelse på særlige talentforløb, hvor du arbejder med et område, du har særlig interesse for. Talentforløbene kræver en øget arbejdsindsats, og du får mulighed for at få ekstra ECTS-point uden at forlænge uddannelsen.

Bliv sygeplejerske i Odense, Vejle og Svendborg

Du kan læse til sygeplejerske i:

  • Odense
  • Vejle
  • Svendborg

Professionsbachelor i sygepleje

Sygeplejerskeuddannelsen er en videregående sundhedsuddannelse på bachelorniveau. Efter 3½ år kan du skrive professionsbachelor i sygepleje på dit CV.

Studiestart på sygeplejerskeuddannelsen

Studiestarten på sygeplejerskeuddannelsen i Odense, Svendborg og Vejle er i september og februar.

En præcis dato for studiestart følger, når man er optaget på studiet.

Har du studiestart i september er første studiedag 1. september.

Studiesteder

Sygeplejerskeuddannelsen udbydes i Odense, Vejle og Svendborg.

Læs mere om vores 3 studiesteder:

UCL Campus Odense UCL Campus Vejle UCL Campus Svendborg


Sygeplejerskestuderende fortæller om uddannelsen

4 sygeplejerskestuderende fortæller om det bedste ved uddannelsen, drømmejobbet og de vigtigste egenskaber hos en sygeplejerske.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.