Kurser for ledige
Hos UCL tilbyder vi en lang række kurser for ledige inden for alt fra IT, kommunikation og salg til projektledelse. Dine muligheder afhænger af din uddannelsesbaggrund. Du kan finde vores udvalg af kurser for ledige herunder.
Hvis du er i tvivl og har brug for vejledning, kan du kontakte vores vejleder Lars Grøndahl Schou på mail: lagr@ucl.dk.
Dine muligheder for efteruddannelse
Seks ugers jobrettet uddannelse er en ret for dagpengemodtagere og fleksjobvisiterede med færrest faglige kompetencer.
Der er flere faktorer som afgører, hvorvidt du har mulighed for at benytte dig af tilbuddet:
- Seks ugers jobrettet uddannelse gælder for ufaglærte og faglærte samt ledige med kort videregående uddannelser, der samtidig har en erhvervsfaglig uddannelse.
- Retten opnås efter 5 ugers ledighed.
- Ledige inden for målgruppen kan løbende tilmelde sig kurser inden for en erhvervsgruppe, som fremgår af en landsdækkende positivliste for seks ugers jobrettet uddannelse.
- Kurserne kan samlet set have en varighed på op til seks uger.
- En ledig, der aftaler og påbegynder et kursus eller individuelt tilrettelagt uddannelsesforløb i opsigelsesfasen, kan fortsætte i ledighedsperioden. Det forudsættes, at kurset/kurserne i forløbet er indenfor samme erhvervsgruppe på den landsdækkende positivliste, og at den ledige er omfattet af målgruppen.
Står du og er ledig på dagpenge, så har du mulighed for at videreuddanne dig og tilegne dig ny viden samt kompetencer.
6 ugers jobrettet uddannelse
Er du ufaglært, faglært eller har du en kort videregående uddannelse, så har du mulighed for at kvalificerer dine kompetencer og viden gennem 6 ugers jobrettet uddannelse. Det får du bevilget gennem din a-kasse.
Hvad der er muligt inden for 6 ugers jobrettet uddannelse, kan du læse meget mere om på den landsdækkende positivliste. Du skal søge gennem din A-kasse ved hjælp af blanketten AR237.
Regionale positivster
Hvis du har en længerevarende videregående uddannelse, eller allerede har brugt din ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, så kan du søge om at deltage på et kursus gennem dit jobcenter, via de regionale positivlister.
Se de kurser der er på positivlisten for Fyn.
Se de kurser der er positivlisten for Sydjylland.
Det er dit lokale jobcenter, som skal godkende det pågældende kursus som viser interesse for.
Er du ledig og kontanthjælpsmodtager? Så kan du søge hos dit jobcenter søge om et relevant kursusforløb.
Det kursus som du er interesseret i, skal du forelægge for dit jobcenter. De laver herefter en vurdering af, om det vil kunne bringe dig i beskæftigelse og vil i positiv fald godkende de ønskede kursusforløb.
Har du yderligere spørgsmål, så skal du tage kontakt til dit lokale jobcenter.
Få papir på dine reelle kompetencer
Mange går rundt med kompetencer, som de aldrig har fået papirer på, fordi de er tilegnet udenfor det etablerede uddannelsessystem. Specielt indenfor IT, hvor mange færdigheder er autodidakte. Derfor tilbyder UCL en såkaldt realkompetencevurdering, som kan åbne nye muligheder i forhold til både job og uddannelse.
Tre konkrete råd til at få mere ud af din efterudannelse
På UCL har vi stort fokus på at skabe størst mulig værdi af dit efter- og videreuddannelsesforløb. Derfor kommer Kim Hass Rubin, chef for efter- og videreuddannelsesafdelingen Ledelse og Organisation på UCL og ekspert i transfer, her med tre gode råd til, hvordan du får det optimale ud af dit kompetenceudviklingsforløb.