Efteruddannelser og kurser
Kurser
Se vores aktuelle kurser hos UCL inden for områder som fx ledelse, det sociale område, beskæftigelse, pædagogik og læring, sundhed, teknik og miljø. UCL tilbyder kurser, konferencer, temadage og netværkstilbud, og der kommer løbende nye kurser til.
Økonomi og tilskud
Du har mange muligheder for at søge tilskud til dit kursus- eller efteruddannelsesforløb, det handler blot om at kigge de rigtige steder.
Akademiuddannelse
En akademiuddannelse er en erhvervsrettet videregående uddannelse for dig, der har mindst 2 års erhvervserfaring. Du kan også nøjes med at tage enkelte af vores akademimoduler, hvis du ikke ønsker at tage en hel akademiuddannelse.
Diplomuddannelse
En diplomuddannelse er en kompetencegivende videreuddannelse på bachelorniveau målrettet dig, der som minimum haren kort videregående uddannelse og 2 års relevant erhvervserfaring.
En diplomuddannelse
giver dig mulighed for at lære nyt og udbygge dine kompetencer, samtidig med at du arbejder. Uddannelsen tæller samlet 60 ECTS, og du må tage den på mellem 2-6 år - alt efter hvor hårdt, du vil køre på med modulerne. Du kan også vælge at læse enkelte moduler på enten Akademi- og Diplomniveau.
Skræddersyede forløb:
Hos UCL kan vi tilrettelægge skræddersyede forløb for medarbejdere og ledere i offentlige såvel som private organisationer: Temadage, kurser og uddannelsesforløb, der strækker sig over længere tid.
Vi kan tilbyde
efteruddannelse for pædagoger, lærere, socialrådgivere, sygeplejersker m.fl. samt inden for it, økonomi, markedsføring, teknologi, byggeri, socialt arbejde og meget mere. Vores undervisere er tæt knyttet til praksis, hvilket er med til at sikre dig en række kompetencer, som du kan bruge i dit job fra dag 1.
Er efteruddannelse lønnet?
Efteruddannelser er ikke lønnede, men du kan få løn under din uddannelse, hvis din arbejdsgiver betaler. Hvis du ikke har en arbejdsgiver, der vil betale for uddannelsen, må du betale det hele selv. I forhold til akademi-, diplom-, og masteruddannelser bliver deltagerbetalingen som oftest opkrævet én gang pr. semester. Du har dog mulighed for at søge økonomisk støtte og tilskud, eller tage et studielån.
Kan man få betalt efteruddannelse?
Din arbejdsgiver kan vælge at betale din efteruddannelse.
Hvem har ret til efteruddannelse?
De fleste danskere på arbejdsmarkedet har ret til et par ugers efteruddannelse om året.
Hvad koster efteruddannelse?
Prisen på en efteruddannelse afhænger af længden på kurset, fagområdet og hvilket tidspunkt på dagen, kurset foregår.
Hvad kan man efteruddanne sig til som lærer?
Som uddannet lærer i folkeskolen kan du videreuddanne dig til eksempelvis praktikvejleder ved læreruddannelsen eller læsevejleder i folkeskolen. Du har desuden mulighed for at søge ind på en række kandidatuddannelser, for eksempel Idræt og sundhed, Kultur og formidling, Webkommunikation, Pædagogik og Didaktik. Derudover kan du tage en masteruddannelse i blandt andet læreprocesser, børne- og ungdomskultur og offentlig ledelse.
Kan man få SU under en videreuddannelse?
Nej, man kan ikke få SU under en videreuddannelse.
Hvad er en videreuddannelse?
En videreuddannelse er et længerevarende uddannelsesforløb, der kvalificerer til at varetage funktioner på et højere niveau end grunduddannelsen. Eksempler på videreuddannelser er de videregående diplomuddannelser og masteruddannelser, der fører til en diplomgrad eller en mastergrad. De kan gennemføres både som deltids- og fuldtidsstudier.
Hvad findes der af pædagogiske efteruddannelser?
Som uddannet pædagog har du mulighed for at efteruddanne dig, både på diplom-, master- og kandidatniveau. For eksempel har du mulighed for at videreuddanne dig med en pædagogisk diplomuddannelse eller den sociale diplomuddannelse.
Kan man få en lederuddannelse på UCL?
Ja, på UCL findes et stort udbud inden for efteruddannelse i ledelse. Du kan blandt andet læse vores akademiuddannelse i ledelse, eller du kan tage en diplom i ledelse, der giver dig solid teori og redskaber til at analysere og håndtere virksomhedens forandringer og udfordringer. Du kan vælge mellem forskellige retninger inden for begge, så de passer bedst muligt til den organisation, du er i. Du kan naturligvis også læse enkelte moduler frem for at tage en hel uddannelse på én gang.
Kan man få en IT efteruddannelse?
Ja, på UCL kan du tage flere forskellige kurser og uddannelsesforløb inden for IT. Du kan videreuddanne dig på både akademi- og diplomniveau, og du kan tage flere kurser.
Hvad findes der af efteruddannelse som socialrådgiver?
Som uddannet socialrådgiver kan du efteruddanne dig både på diplom-, master- og kandidatniveau, ligesom du også kan tage diverse opkvalificerende kurser. Du kan fx tage en diplomuddannelse inden for forskellige grene, en kandidatuddannelse i Socialt Arbejde, Pædagogik eller Kriminologi.
Hvilke muligheder findes der for efteruddannelse som sygeplejerske?
Der findes et hav af muligheder for at efteruddanne sig som sygeplejerske. Du kan fx læse en sundhedsfaglig diplomuddannelse, en masteruddannelse, en kandidatuddannelse eller en Ph.d. Som sygeplejerske kan du også tage en specialuddannelse inden for sygepleje, når du har mindst 2 års relevant erfaring. Læs mere her på UCL.
Efteruddannelse på Fyn eller i Vejle
Tag på kursus eller efteruddannelse på Fyn
Tag et skridt fremad i din karriere ved at tage et kursus eller en efteruddannelse på UCL i Odense. Du har mulighed for at læse en efteruddannelse inden for en bred vifte af brancher.
Tag på kursus eller efteruddannelse i Vejle
Er du bosat i trekantsområdet, så har du mulighed for at bygge videre på dine kompetencer med et kursus eller en efteruddannelse på UCL i Vejle. Du har mulighed for at læse en efteruddannelse inden for en bred vifte af brancher.