Sygeplejerskeuddannelsen

Sundhedsplejerske: Jobbet handler om meget mere end søde babyer

Arbejdet som sundhedsplejerske byder på mange forskellige opgaver. Lene Nørgaard Pedersen arbejder på en skole, i et asylcenter og tager på hjemmebesøg.

Otte måneder gamle Valdemar David smiler glad til sin sundhedsplejerske, mens hun med rolige bevægelser vender ham om på ryggen på gulvet i hans værelse. Valdemar ruller med det samme rundt på maven og rækker ud efter sine legesager, mens han pludrer.

Lene Nørgaard Pedersen har været sundhedsplejerske for både Valdemars storesøster Isabella og Valdemar, så hun kender familien godt.

I dag er det sidste besøg, og Valdemars mor og far fortæller sundhedsplejersken, hvordan det går med børnene. Valdemar har svært ved at falde til ro om aftenen, og Lene foreslår forældrene at se på, hvad de rent faktisk gør, de aftener det lykkes at få ham til at falde i søvn uden gråd.

Lene Nørgaard Pedersen har altid vist, hun ville arbejde med børn, og det var derfor naturligt at supplere sygeplejerskeuddannelsen ved at videreuddanne sig til sundhedsplejerske.

Lene Nørgaard Pedersen har altid vist, hun ville arbejde med børn, og det var derfor naturligt at supplere sygeplejerskeuddannelsen ved at videreuddanne sig til sundhedsplejerske.

Jeg rådgiver forældre og børn til at mestre eget liv

Netop fokus på det, der virker, og det, der lykkes, er omdrejningspunktet i meget af Lene Nørgaard Pedersens arbejde, som er meget mere end hjemmebesøg hos søde babyer og deres forældre.

Som ansat i Vejle Kommune er hjemmebesøgene, som nok er det de fleste umiddelbart forbinder med ordet ”sundhedsplejerske”, kun en del af hendes job. Hun arbejder også på et asylcenter og på Nørremarksskolen i Vejle, hvor elever lige fra skolestart til afgangsklasserne bliver undervist i sundhed.

– Mit arbejde er allerbedst, når jeg kan mærke, at jeg kan give dem, jeg arbejder for og med værktøjer, viden og handlekompetencer, der gør at de kan mestre deres eget liv, siger Lene Nørgaard Pedersen.

Jeg hjælper med at løse uoverstigelige problemer

I sit arbejde har Lene Nørgaard Pedersen fokus på de kompetencer og ressourcer børn og forældre har. I dag arbejder hun særligt med tosprogede familier. Desuden er hun begyndt at arrangere kurser for forældre til børn i tre-årsalderen.

På kurserne lærer sundhedsplejersken forældrene, hvad de kan forvente af et barn i den alder, og hun kommer med redskaber til at håndtere de udfordringer, der kan være med et barn i tre-årsalderen, hvor barnet begynder at have mere selvstændige meninger og ideer.

– Det er dejligt at opleve forældre, som den ene uge fortæller om noget, der virker som et uoverstigeligt problem, og den næste kommer og fortæller, at nu er problemet faktisk helt løst, siger Lene Nørgaard Pedersen.

Videreuddannelsesmuligheder som sygeplejerske.


Søren arbejder som sygeplejerske i hele verden

Søren Elbeck har arbejdet som sygeplejerske under Irakkrigen og på Grønland. I dag arbejder han over hele verden.Troels udlever sin drøm som sygeplejerske på Intensiv

Troels Jørgensen tager sig som sygeplejerske af de hårdest ramte patienter på Intensiv Afdeling på Svendborg Sygehus.Helle er sygeplejerske på gaden i Vejle

Helle Jensen er sygeplejerske for narkomaner og hjemløse på gaden i Vejle, Hun har i mere end 10 år arbejdet med udsatte mennesker.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.