Sygeplejerskeuddannelsen

Studerendes idé kan styrke kampen mod ebola og andre infektioner

Direktøren for Odense Universitetshospital er begejstret for en idé, som sygeplejerskestuderende Line Sandlykke Pedersen og 7 andre studerende står bag.

Markante succesoplevelser har der allerede været flere af i løbet af uddannelsen for sygeplejerskestuderende Line Sandlykke Pedersen. Og det endda selvom hun kun har været i gang på uddannelsen lidt over et år.

Det er stort, at vi har kvalificeret os til DM-finalen.

I næste uge kan hun blive dansk mester i entreprenørskab. Hun og de 7 andre studerende fra hendes gruppe er kommet i DM-finalen på en idé, der er så god, at gruppen allerede har lavet en kontrakt med den private virksomhed Izinga, der udvikler velfærdsteknologiske løsninger.

– Det er stort, at vi har kvalificeret os til DM-finalen. Men for mig er det endnu større, at vi har fået en aftale med en privat virksomhed, som tror så meget på vores idé, at de sammen med os vil gå efter at gøre den til virkelighed, siger Line Sandlykke Pedersen, studerende ved Sygeplejerskeuddannelsen i Svendborg.

Line Sandlykke Pedersen2

Sygeplejerskestuderende Line Sandlykke Pedersen demonstrerer, hvordan man kan tage en overtrækskittel af uden at risikere at viderebringe farlige infektioner som MRSA og ebola.

Stor ros fra professor og hospitalsdirektør

Vi har fået meget ros, og det har været fedt.

Ideen er at forbedre de overtrækskitler, sundhedspersonale bruger, når de behandler patienter med infektioner som fx MRSA eller ebola. De studerende har fundet en løsning, så sundhedspersonalet ved at bruge dobbeltklæbende tape kan få kitlerne af og forsegle dem i en pose på en måde, så de undgår risiko for at viderebringer infektioner.

Det var under det tværfaglige forløb Innoevent, at ideen blev udviklet. I en uge samarbejdede Line Sandlykke Pedersen med 7 it- og multimediestuderende fra Erhvervsakademiet Lillebælt. Efterfølgende har de bl.a. lavet brugerundersøgelser blandt personale på Odense Universitetshospital.

– Vi har fået meget ros, og det har været fedt, siger Line Sandlykke Pedersen.

Og det er ikke hvem som helst, der har givet ros. Både direktøren ved Odense Universitetshospital, Kim Brixen, og professor Hans Jørn Kolmos fra OUH kalder løsningen for ”smart” og ser gode udviklingsmuligheder i den.

Studerende har mulighed for økonomisk belønning

Vi skal være med til at finde frem til en holdbar prototype.

Aftalen med Izinga er gensidigt forpligtende. Det betyder, at de 8 studerende kan se frem til en økonomisk gevinst, hvis deres idé kan realiseres.

– Vi bliver tilknyttet Izinga under vores uddannelse. Vi skal lave flere brugerinterviews. Vi kommer også ind over idégenereringen og skal være med til at finde frem til en holdbar prototype. Prototypen skal testes på Infektionsmedicinsk Afdeling på OUH, siger Line Sandlykke Pedersen.

Som eneste sundhedsfaglige studerende i gruppen hviler der et stort ansvar på Line Sandlykke Pedersen. Men hun lægger ikke skjul på, at det har været en stor gevinst at samarbejde med studerende fra andre uddannelser.

– Multimediedesignere tænker mere i visuelle ting og brugervenlige løsninger. Derfor har vi også fået en løsning, som vi aldrig ville have fundet på, hvis gruppen kun havde bestået af sygeplejerskestuderende, siger Line Sandlykke Pedersen forud for DM-finalen i Entreprenørskab mandag den 30. maj.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.