Ergoterapeutuddannelsen

Ergoterapeutuddannelsen har tæt kobling mellem teori og praksis

På ergoterapeutuddannelsen har du flere projektforløb, hvor du samarbejder med sygehuse, kommuner og virksomheder. Det sikrer en tæt kobling mellem teori og praksis.

Ergoterapeutuddannelsen i Odense vil gerne sikre, at du som studerende får en så virkelighedsnær uddannelse som mulig.

Det er vigtigt, at vi i løbet af uddannelsen kommer ud og prøver teorien af. Det ruster os til at komme ud i den virkelige verden.

Derfor får du undervejs i uddannelsen mulighed for at samarbejde med nogle af de private og offentlige virksomheder og organisationer, der beskæftiger ergoterapeuter. Det kan f.eks. være sygehuse, virksomheder og kommuner.

Du kommer til at lave både små og store projekter sammen med praksisstederne. Det skal lære dig at koble teori og praksis. Samtidig giver det dig et billede af, hvordan det er at arbejde som ergoterapeut, og hvad ergoterapeuter kan bidrage med.

Studerende har langt projektforløb på 6. semester

På 6. semester har du et 10 ugers forløb om arbejdsmiljø.

Et projekt kan f.eks. handle om at komme med input til, hvordan man kan reducere arbejdsrelaterede gener hos rengøringspersonalet på Odense Universitetshospital.

Tre ergoterapeutstuderende deltog i sådan et projekt i foråret 2014.

I løbet af de 10 uger, samarbejdet varede, skulle de studerende observere rengøringen og interviewe både rengøringspersonale og ledere.

Samarbejdet blev afrundet med, at de tre studerende holdt et oplæg for 40 rengøringsmedarbejdere og lavede en folder til dem.

Hør hvordan de studerende fik sat fokus på arbejdsmiljøet blandt OUH’s rengøringspersonale, og hvad det har givet at samarbejde med praksis (video, 2.00 min.)

Studerende: Det ruster os at prøve teori af i praksis

De tre studerende Christina Mie Lauritsen, Sille Andersen og Nadia Nielsen, der deltog i samarbejdet med OUH, er ikke i tvivl om, at projektforløbet har gjort dem stærkere til at koble teori og praksis.

– Det er vigtigt, at vi i løbet af uddannelsen kommer ud og prøver teorien af. Det ruster os til at komme ud i den virkelige verden, og det giver et indblik i, hvad det er vi kan gøre som ergoterapeuter, siger Sille Andersen.

– Det gør det også nemmere at forstå teorien, når man får sat ansigter på de mennesker, en case handler om, siger Nadia Nielsen.Ergoterapeutstuderende bliver godt rustet til virkeligheden

Allerede fra første semester på ergoterapeutuddannelsen arbejder de studerende meget med praktiske opgaver.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.