Ergoterapeutuddannelsen

Ergoterapeutstuderende scorer 25.000 kr. på god idé

4 studerende fra UCL har kvalificeret sig til DM i Entreprenørskab og har fået et legat på 25.000 kr. for en idé, der er så god, at den kan hjælpe tusindvis af mennesker.

Du kan allerede gøre en stor forskel for andre mennesker under din uddannelse. Det er 4 studerende fra Ergoterapeutuddannelsen i Odense et levende bevis på.

DM-deltagelsen giver os endnu større mulighed for at få succes med vores idé.

Ved siden af studiet arbejder de på at udvikle et hjælpemiddel, der kan lette livet for tusindvis af mennesker, som bøvler med at spise selv pga. et handicap.

Går alt vel kan de 4 studerende sidst i maj kalde sig danmarksmestre i idéudvikling. Med deres idé er de nemlig sluppet gennem nåleøjet til DM i Entreprenørskab.

– DM-deltagelsen giver os endnu større mulighed for at få succes med vores idé, siger en af de 4 studerende, Helle Jørgensen.

– Ved DM møder vi en masse forretnings- og fagfolk. Det kan give os spændende kontakter og rådgivning, som vi kan bruge til at komme videre med vores idé, siger hun.

EasyEat, fælllesbillede af 4 ergoterapeutstuderende

De 4 ergoterapeutstuderende Helle Jørgensen, Sara Junker, Mia Hansen og Camilla Junker skal konkurrere om at kvalificere sig til Europamesterskaberne i Entreprenørskab.

Studerende kæmper om 50.000 kr. og EM-deltagelse

Til DM skal vi pitche ideen fra en scene foran et stort publikum, ved en stand og foran et dommerpanel.

De 4 ergoterapeutstuderendes gode idé har netop givet dem et legat på 25.000 kr. fra Fonden for Entreprenørskab. Deltagelsen i DM i Entreprenørskab kan give endnu flere penge, som kan bruges til at styrke udviklingen af EasyEat

– Til DM kan vi vinde op til 50.000 kr. og kvalificere os til EM i Entreprenørskab. Så DM-deltagelsen kan virkelig åbne mange døre, siger Helle Jørgensen.

De kommende uger byder derfor på hårdt arbejde for de 4 idérige studerende.

– Forud for finalen skal vi aflevere en skriftlig forretningsplan, der bl.a. skal indeholde budget og målgruppe- og idébeskrivelse, siger Helle Jørgensen.

– Vi kommer til at bruge mange timer de kommende uger på at øve os i at pitche vores idé. Til DM skal vi pitche ideen fra en scene foran et stort publikum, ved en stand og foran et dommerpanel. Derudover skal vi også have gjort en præsentationsstand klar til DM, siger hun.

Ideen EasyEat får god respons fra testpersoner

Vi kan se, at EasyEat kan hjælpe brugere, der tidligere har været afhængige af andre for at kunne spise.

De seneste måneder er gået med at udvikle prototyper af ideen EasyEat. Hjælpemidlet består af et spiseunderlag med fordybninger til spisestel og en skridsikker måtte til at lægge på en tallerken under fx en skive rugbrød eller bøf.

Potentielt kan EasyEat hjælpe tusindvis af mennesker med fx lammelser i den ene side, parkinson eller sklerose.

– Vi har selv været ude og teste prototyper hos borgere på plejecentre. Vi kan se, at EasyEat kan hjælpe brugere, der tidligere har været afhængige af andre for at kunne spise. Det har stor betydning for livskvaliteten at kunne spise uden hjælp, siger Helle Jørgensen.

– Vi har lige lavet en aftale med et plejecenter, som skal afprøve EasyEat over en længere periode, siger Helle Jørgensen, der sammen med de 3 andre idéfolk bag EasyEat kan se frem til en spændende måned.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.