Tag en Akademiuddannelse
En akademiuddannelse er perfekt til dig, der gerne vil udvikle dine kompetencer ved at få nye inputs og konkrete værktøjer, som du kan tage med i dit daglige arbejde.
Læs mere om akademiuddannelsen på UCL, få karrierevejledning og find relevante blogindlæg om efteruddannelse af medarbejdere og ledere.
Få nye kompetencer, mens du arbejder
En akademiuddannelse er en kort videregående uddannelse, som du kan tage, mens du er i job. Uddannelsen er målrettet dig, der allerede har erhvervserfaring, men gerne vil udvikle din karriere og øge dine kompetencer.
Optagelseskrav
For at blive optaget på en akademiuddannelse skal du opfylde ét af følgende adgangskrav: Gymnasial uddannelse, relevant erhvervsuddannelse, relevant grunduddannelse for voksne eller anden relevant uddannelse på mindst samme niveau som de ovenstående. Herudover skal du have mindst to års relevant erhvervserfaring.
Fleksibel akademiuddannelse - modul for modul
En efteruddannelse på akademiniveau svarer til 60 ECTS-points og tager typisk 3 år i alt, hvis du tager ét modul ad gangen. Uddannelsen består af 5-6 moduler og et afgangsprojekt. Det er op til dig, hvor mange moduler du vil følge ad gangen. Du kan også inddrage moduler fra andre akademiuddannelser i din uddannelse, og på den måde kombinere på tværs af faglige områder. Du har stor fleksibilitet til selv at tilrettelægge modulerne i det tempo, der passer dig. Så længe uddannelsen er afsluttet senest 6 år efter, du er påbegyndt det første modul.
Brug din nye viden fra dag ét
En akademiuddannelse giver dig konkrete kompetencer inden for dit arbejdsfelt, hvor du ved hjælp af nye inputs og redskaber kan løfte dine kvalifikationer til næste niveau. Der er tale om en solid opkvalificering, hvor du får rig mulighed for gennem teori, metoder og værktøjer at bygge oven på det, du allerede kan. I undervisningen kommer du og dine medstuderende til at arbejde med eksempler fra egen hverdag, hvilket gør studiet levende og håndgribeligt. Du kan gå ud og bruge den nye viden fra dag ét.
Åbn nye døre med en akademiuddannelse
Du kan også bruge akademiuddannelsen til at åbne nye døre for dig selv arbejdsmæssigt. Hvis du sigter mod at skabe nye jobmuligheder, kan uddannelsen supplere din faglighed med ny viden og andre retninger. Du kan med andre ord sikre dig nye kompetencer, som du kan bruge i dit nuværende job, eller som du kan bruge til at fremme din fremtidige karriere. Når du har gennemført en akademiuddannelse, åbner det også døren for, at du kan læse videre på en diplomuddannelse.
På UCL har vi 20 forskellige akademiuddannelser inden for Business og digital udvikling, Byggeri og teknologi, Ledelse og administration, Pædagogik og undervisning og Sundhed og socialt arbejde. Du kan læse mere om hver enkelt herunder.
Business og digital udvikling
International transport og logistik
Indkøb, transport og logistik.
Kommunikation og formidling
kommunikationsformer, præsentationsteknikker, og digital kommunikation.
Økonomi- og ressourcestyring
investeringsmuligheder, budgetter, ledelses- og delegeringsværktøjer.
Byggeri og teknologi
Automation og drift
Produktionsmetoder, forretningsmodeller og drift af automatiserede anlæg.
El-installation
Bygningsinstallationer, tekniske beregninger og stærkstrømsområdets teori.
Innovation, produkt og produktion
Innovation, produktion og projektudvikling.
Proces-, laboratorie- og fødevareteknologi
Fødevareproduktion, sikkerhed, lovgivning og kvalitet.
Ledelse og administration
Offentlig forvaltning og administration
Sagsbehandling, jura, økonomi og borgerkommunikation.
Fleksibel akademiuddannelse
Sammensætte din egen akademiuddannelse af moduler på tværs af fagligheder.
Pædagogik og undervisning
Ungdomspædagogik
Ungdomspædagogiske indsatser ud fra faglig viden og etiske perspektiver.
Ungdoms- og voksenundervisning
Underviserrollen, læring og deltagerforudsætninger.
Sundhed og socialt arbejde
Har du spørgsmål?
Hos karriere- og studievejledningen sidder vi klar til at svare på dine spørgsmål og hjælpe dig videre i dit forløb.
Du er velkommen til, at tage kontakt til os på efteruddannelse@ucl.dk, hvorefter vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Du har også mulighed for at booke en vejledningssamtale med Henrik.
Henrik har mange års erfaring inden for rådgivning, vejledning og karriereudvikling. Her er du garanteret kyndig vejledning.
Relevante indlæg
Få betalt din uddannelse
Mange medarbejdere og ledere er ikke klar over, hvor mange muligheder der faktisk findes for at søge om betalt videreuddannelse.
Sikre at dine medarbejdere får den optimale efteruddannelse
4 gode råd til, hvordan du som leder sikrer, at både arbejdspladsen og dine medarbejdere får det optimale ud af et efteruddannelsesforløb.
Tre råd til at få mere ud af din efteruddannelse
Tre gode råd til, hvordan du får det optimale ud af dit kompetenceudviklingsforløb.
Hvad koster en IT-akademiuddannelse?
En IT-akademiuddannelse koster cirka 11.500 til 74.500 kr. Prisen pr. modul afhænger blandt andet af antal ECTS og af undervisningsformen.
Hvor lang tid tager en akademiuddannelse?
En hel akademiuddannelse på 60 ECTS svarer til et års studium på fuld tid. Uddannelsen varer typisk tre år på deltid. En akademiuddannelse skal være afsluttet efter senest seks år.
Hvad koster en akademiuddannelse?
Prisen for en fuld akademiuddannelse ligger mellem 50.000 og 80.000 kr. Du betaler hvert modul for sig, og den samlede pris afhænger af de moduler, du vælger.
Hvad er en akademiuddannelse?
En akademiuddannelse er en erhvervsrettet uddannelse, som du kan tage, hvis du minimum har en ungdomsuddannelse. På akademiuddannelsen kombinerer du teori med praksis og tager udgangspunkt i den arbejdserfaring, du kommer til studiet med.
Hvad svarer en akademiuddannelse til?
En akademiuddannelse er på niveau med en erhvervsakademiuddannelse, og har et omfang af 60 ECTS svarende til et års studium på fuld tid.
Hvad kan man bruge en akademiuddannelse til?
En akademiuddannelse kan åbne nye jobmuligheder for dig, eller give dig nye kompetencer til at løse opgaverne i dit nuværende job mere kvalificeret.
Hvad er en akademiuddannelse i ledelse?
En akademiuddannelse i ledelse er en deltidsuddannelse, som ofte tages over tre år, samtidig med at man arbejder. Med uddannelsen videreudvikler du dine kompetencer og bliver en endnu bedre, mere effektiv og motiverende leder, som kan bestride et lederjob i både store og små virksomheder, private såvel som offentlige.
Hvad er en akademiuddannelse i HR?
Med en akademiuddannelse i HR - Human Resource kvalificerer du dig til at arbejde professionelt med ansættelse, fastholdelse og udvikling af medarbejdere på både operationelt og strategisk niveau. Uddannelsen er oplagt for ledere og konsulenter i personalefunktioner og for dig, som ønsker at arbejde inden for HR-feltet i din fremtidige karriere.
Hvad kan man blive med akademiuddannelsen i finansiel rådgivning?
Med en akademiuddannelse i Finansiel rådgivning i rygsækken er du godt klædt på til at arbejde med finansiel rådgivning, kundeservice samt økonomiske analyser. Du kan specialisere dig inden for områderne ejendomsmægler, bank og realkredit, ejendomsadministration og revision.
Hvad indeholder en akademiuddannelse i offentlig forvaltning og administration?
Akademiuddannelsen i Offentlig forvaltning og administration har to obligatoriske moduler i form af Sagsbehandling og Analyse og metode. Herudover findes der en række valgfrie moduler: Organisation og psykologi, Økonomi og styring, Borgerkommunikation, Digital service og innovation, Projektkoordinering, Personalejura og arbejdsmiljø, Statsret og EU-ret.