Skatter og afgifter
Akademiuddannelse
Ønsker du at øge dine kompetencer inden for skatter og afgifter, så du kan arbejde med det professionelt hos f.eks.
Skat eller i en virksomhed? Så er en akademiuddannelse i Skatter og afgifter det helt rette valg for dig. Her får du nemlig ekspertise til både at arbejde med og formidle skattefaglige problemstillinger.
Bliv skarp på det skattefaglige område
Med denne akademiuddannelse i Skatter og afgifter bliver du nøglepersonen, når der skal analyseres, vurderes og beregnes skatter og afgifter. Arbejder du allerede hos f.eks. Skat, eller ønsker du det, så klæder denne uddannelse dig godt på.
Efter endt uddannelse har du nemlig en bred teoretisk og praktisk forståelse inden for emner som f.eks. skatteret, inddrivelsesret, moms, afgiftsret og told.
Du lærer desuden at optimere din kommunikation, så du kan videreformidle din viden til f.eks. borgere, virksomhedsejere, bestyrelser eller andre medarbejdere. Uddannelsen kan også bruges i arbejdet med skatter og afgifter i erhvervsvirksomheder og på andre skattefaglige områder.
Ønsker du at vide mere om uddannelsen, så kontakt chefkonsulent Jesper Ussing Hjort i dag til en uformel snak om dine fremtidsdrømme.
Indhold og niveau
Uddannelsen er tilrettelagt meget bredt, så du har mulighed for at skræddersy den til dine ønsker og behov. Når du er færdiguddannet har du samlet 60 ECTS, bestående af to obligatoriske fag, en række valgfag samt et afgangsprojekt.
Uddannelsen læses på deltid, mens du arbejder. Uddannelsen er udviklet i samarbejde med SKAT.
Få et merkonom-bevis, når du har gennemført fag svarende til 40 ECTS-point inden for de merkantile akademiuddannelser. Læs mere om vores udbud af fag og moduler her.
Moduler og opbygning
Moduloversigt
Moduler med holdstart
Klik på modulet for beskrivelse, dato og tilmelding
Adgangskrav
For at tage et akademimoduel skal du opfylde to krav:
- En uddannelse svarende til mindst en relevant erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse
- To års relevant erhvervserfaring - efter gennemført adgangsgivende uddannelse eller opnået sideløbende med den adgangsgivende uddannelse, fx en relevant erhvervsuddannelse.
Ansøgning
Du tilmelder dig elektronisk på det enkelte modul. Husk at vedlægge dokumentation for din uddannelse og din praksiserfaring.
Opfylder du ikke adgangskravene
Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du søge ind på baggrund af dine erfaringer.
Her skal du søge om en realkompetencevurdering, hvor du får vurderet dine reelle kompetencer i forhold til en bestemt uddannelse.
Dine reelle kompetencer består af færdigheder fra arbejdsliv, skolegang, kurser og fritidsliv.
Merit
Hvis du har gennemført uddannelseselementer, som svarer til dele af den akademiuddannelse, du er optaget på, kan du søge om merit og muligvis få afkortet din uddannelsestid. Kontakt os for at høre nærmere.
Færdig inden for 6 år
6-årsreglen betyder, hvis du er startet på en akademiuddannelse, skal den være afsluttet senest 6 år efter, at du er begyndt på uddannelsen.
Kontakt en studievejleder, hvis du skal søge dispensation for 6-årsreglen.
50.000 - 80.000 kr. for en fuld akademiuddannelse.
Den eksakte pris afhænger af hvilken uddannelse, du vælger, og de enkelte moduler.
Du betaler hvert modul for sig.
Der er gode muligheder for at få hele eller dele af en efteruddannelse betalt.