Ledelse med data
Har du brug for at kunne anvende data og dokumentation til at kvalificere ledelsesmæssige beslutninger i arbejdet med kvalitetsudvikling af kerneydelser.
På modulet får du viden om, hvad datainformeret ledelse er, og hvordan du kan forstå og nuancere brugen af forskellige typer af data.
Datoer og tilmeldLær om brugen af data i din ledelsespraksis
Fagligt indhold
Modulet klæder dig på til at fokusere på din ledelsespraksis i systematisk brug af data i form af empirisk viden fra organisationen, og den faglige praksis til kvalitetsudvikling af kerneydelser.
Du vil møde den nyeste teori og forskningsviden om ledelse med data og kvalitetsudvikling af organisationens kerneydelser.Teorier og metoder sættes i spil i forhold til din og holdets viden om modulets temaer via drøftelser og refleksion på holdet.
Du kommer bl.a. til at arbejde med at:
- analysere og reflektere i lærende fællesskaber som afsæt for kvalitetsudvikling af den faglige praksis i organisationen
- vurdere forskellige datatyper i forhold til ledelse af organisationens udvikling
- anvende medbragt datamateriale (kvalitativt og kvantitativt) og herudfra planlægge ledelsesindsatser og indsamling af relevant data som dokumentation for ledelsesindsatsen.
Arbejdsform
For at skabe værdifuld læring må du regne med, at du mellem de enkelte studiedage skal arbejde videre med temaerne, medbringe datamateriale og foretage prøvehandlinger i egen praksis.
Derudover kommer du til at arbejde i studiegrupper, og vi reflekterer undervejs over temaer og prøvehandlinger.
Udbytte
Modulet styrker din datainformerede ledelsespraksis i samspil med organisationens interne og eksterne samarbejdspartnere.
Når du har gennemført modulet, kan du identificere og perspektivere forskellige datatyper, kvalitetsudvikle organisationens kerneydelser ved hjælp af en datainformeret ledelsespraksis.
Du præsenteres for nogle teorier, tilgange og undersøgelsesmetoder, du kan arbejde videre med i din ledelsespraksis.
Formålet er at udvikle og perspektivere din og holdets praksis gennem teoretiske bidrag og refleksion over egen ledelsesmæssige praksis samt medbragt datamateriale.
Niveau
Uddannelsen er for dig, der har en mellemlang videregående uddannelse (MVU), en bacheloruddannelse, eller en anden adgangsgivende uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse.
Du skal desuden have mindst 2 års relevant erhvervserfaring efter endt adgangsgivende uddannelse.
Du har mulighed for en realkompetencevurdering af de teoretiske og praktiske kompetencer, du har erhvervet på anden vis, holdt op imod målene i Diplomuddannelsen i ledelse.
Modulet hører under Diplomuddannelsen i ledelse og kan tages som en del af den fulde diplomuddannelse eller som et enkeltfag.
Målgruppe
Uddannelsen er målrettet nuværende og kommende ledere.
Lyder det som noget for dig?
Du kan læse meget mere om vores kommende forløb, tidspunkter for holdopstart, sted, eksamen, pris og tilmeldingsfrist nedenfor.
Datoer og tilmeld
-
01.09.2025Klasseundervisning08:00 - 13:30
-
15.09.2025Klasseundervisning08:00 - 13:30
-
29.09.2025Klasseundervisning08:00 - 13:30
-
06.10.2025Klasseundervisning08:00 - 13:30
-
20.10.2025Projektaflevering