Pårørendesamarbejde - Styrk dit professionelle samarbejde med pårørende
Kurset er designet til at hjælpe dig med at forstå og håndtere de dynamikker, der opstår i mødet med pårørende til børn, unge og voksne i udsatte positioner. Vi vil fokusere på, hvordan du kan forbedre din kommunikation, afdække behov og finde løsninger, der tilgodeser både de pårørende og de personer, du arbejder med.
Datoer og tilmeldNår et barn anbringes, en ung med nedsatte funktionsevner flytter på et botilbud, eller et misbrug overtager, så er det ikke kun den enkelte, der rammes. Det gør de pårørende også.
Som fagperson står du derfor overfor en kompleks opgave. De pårørende kan være en kilde til støtte og indsigt i den ramte borgers liv, men de kan også være ramte og derfor bringe egne bekymringer, frustrationer og følelser ind i samarbejdet.
Hvordan navigerer du i disse udfordringer og skaber et produktivt og konstruktivt samarbejde, som samtidig kommer den ramte borger til gavn?
Det ser vi nærmere på, på dette tre-dags kursus.
Udbytte:
På kurset lærer du at identificere muligheder, håndtere dilemmaer og forudse konflikter, der kan opstå i samarbejdet. Du bliver i stand til i endnu højre grad at afdække og understøtte pårørendes behov, så I sammen kan skabe de bedste muligheder for det menneske, I er fælles om at drage omsorg for.
Indhold:
Forståelse af de pårørende: Hvem er de, og hvilken situation befinder de sig i?
Interaktion mellem hverdagssystem og velfærdssystem: Hvordan navigerer du i kompleksiteten?
Teori om mentalisering: Hvad er mentalisering, og hvordan kan mentaliseringssvigt påvirke samarbejdet mellem dig og de pårørende?
Konflikthåndtering: Kommunikation og strategier til at foregribe og håndtere konflikter.
Kurset inkluderer praktiske mikrohandlinger mellem mødegangene, som vi følger op på ved hver session. Undervisningen er dynamisk og bygger på en vekselvirkning mellem faglige oplæg, lytning til podcasts, case- og gruppeøvelser.
Undervisere:
I spidsen for kurset står to af UCLs mest erfarne undervisere. Anette Bøjgaard Schleicher er lektor på UCL. Udover at undervise fremtidens pædagoger, har Anette stor erfaring med at lave kompetenceforløb på bl.a. døgnintuitioner og botilbud. Ved siden af hende står Anna Sejer Nielsen, Lektor på UCL og autoriseret psykolog og sygeplejerske. Anna har i en lang årrække arbejdet i psykiatrien og i specialiserede tilbud til børn og unge.
Gratis deltagelse
Modulet er gratis, hvis du arbejder på:
- Et botilbud
- Et opholdssted
- En døgninstitution
- I et aktiveringstilbud
Datoer og tilmeld
-
19.03.2025Kursus09:00 - 14:00
-
08.04.2025Kursus09:00 - 14:00
-
29.04.2025Kursus09:00 - 14:00
-
10.09.2025Kursus09:00 - 14:00
-
01.10.2025Kursus09:00 - 14:00
-
29.10.2025Kursus09:00 - 14:00