Fagligt løft i geografi

Kursus

Drømmer du om at gøre geografiundervisningen endnu mere levende og relevant? Med dette kursus får du redskaberne til at engagere dine elever og give dem indsigt i aktuelle emner som klimaforandringer, bæredygtig byudvikling og migrationsproblematikker.

Kurset tager udgangspunkt i undervisningsfagets kerneindhold, udvikling og fagfornyelse.

Datoer og tilmeld

Fagligt udbytte

Geografiske fænomener former vores hverdag og fremtid - derfor er geografisk viden nøglen til at forstå mange af de største udfordringer, vi står overfor. Hvordan påvirker klimaforandringer befolkning og biodiversitet? Hvordan kan vi bruge geografiske data til at udvikle bæredygtige byer?

På kurset får du:

  • Opdateret og dybdegående geografisk viden, der klæder dig på til at tage fat på tidens store spørgsmål sammen med dine elever
  • Praktisk inspiration til varieret og engagerende geografiundervisning, fx gennem eksterne læringsmiljøer, laboratoriearbejde og kortanalyse
  • Viden om fagdidaktik, så du kan reflektere over og diskutere, hvordan geografi bedst undervises i dagens skoler.
  • Konkrete redskaber til at styrke elevernes praksisfaglighed i geografi, så de kan omsætte teori til handling.

Fagligt indhold

Forløbet strækker sig over fem dage og er bygget op omkring inspirerende temaer, der kombinerer teori og praksis:

  • Naturlandskabet fra istider til nutid
    • Vi arbejder med glacialt dannede landskaber og undersøger processer som landskabsdannelse og aflejring. Vi sætter fokus på undersøgelser og modelleringskompetencer.
  • Vejr og klima - forstå de store sammenhænge
    • Vi sætter fokus på klimazoner, vejrets dannelse og klimaforandringernes betydning for levevilkår i verden. Du lærer, hvordan måling af vejret kan bruges til at koble teori til praksis, og hvordan du kan inddrage FN’s verdensmål i din undervisning.
  • Kulturlandskabet - menneskets præg på naturen
    • Ved hjælp af både fysiske og digitale kort undersøger vi, hvordan forskellige natursyn har formet vores kulturlandskaber, og hvordan du omsætter det til din undervisning.
  • Befolkningsgeografi - mennesker i bevægelse
    • Demografi, migration og "ældrebyrden". Vi ser på, hvordan problemorienteret geografi kan engagere eleverne og gøre komplekse emner lettere at forstå.

Målgruppe

Kurset er til dig, der underviser - eller snart skal undervise - i geografi i grundskolen. Uanset dit udgangspunkt bliver du klædt på med ny viden og praktiske værktøjer, du straks kan anvende i din undervisning.

Undervisning

Kurset er en blanding af teori og praksis. Du går derfra med konkrete idéer og værktøjer, der gør din undervisning mere spændende - for både dig og dine elever.

Søg Den Kommunale Kompetencefond

Som ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet) kan du pr. 1. april 2025 søge støtte til dette kursus via Den Kommunale Kompetencefond.

Læs mere på www.ucl.dk/fagkurser.

Datoer og tilmeld

Forløb