Aktiv læring i madkundskab: Gør dine elever madmodige
Ønsker du, at dine elever er mere madmodige? På kurset får du idéer og inspiration til at gøre dine elever mere nysgerrige og modige i madkundskab, så de kan arbejde eksperimenterende og undersøgende i faget.
Datoer og tilmeld
Udbytte af kurset
Hvordan skal dine elever kunne opnå praktiske færdigheder inden for madlavning og eksperimentere med såvel råvarer, opskrifter og retter, hvis de ikke tør smage på maden, har interesse i maden eller kun vil lave det, de kender i forvejen?
- Vi arbejder med praktiske eksempler på råvarer, opskrifter og didaktik for at styrke elevernes madmod samt udvikling af smagsoplevelser.
- Du får indsigt i forskning om, hvad der påvirker børns mod til at smage nyt samt kræsenhed.
- Du får viden om, hvordan læremidler og didaktiske metoder kan anvendes til at skabe spændende og fagligt indhold, som inviterer dine elever til at være nysgerrige på tilsmagning og nye råvarer.
- Du får konkrete didaktiske metoder til at styrke elevernes nysgerrighed i forhold til smag, tilsmagning, råvarekendskab og -brug.
Fagligt indhold
Dette kursus giver dig praktiske redskaber til at hjælpe dine elever til at blive mere madmodige. Vi vil bl.a. arbejde med de dynamikker, der har betydning for og er med til at påvirke elevernes syn på mad og tilsmagning, samt undersøge hvilken rolle fødevarekendskab, forforståelse, æstetik og måltidsfællesskaber spiller i forhold til elevernes madmod.
Kurset vil være praksisnært og hjælper dig til at planlægge din undervisning ud fra tilgængelige læremidler og metoder.
Praktisk information
Kurset bygger på kompetencebaseret madkundskabsundervisning, hvor deltagerne arbejder aktivt gennem oplæg, aktiviteter og refleksion.
Målgruppe
Madkundskabslærere i både obligatorisk madkundskab og valgfaget.
Forplejning
Kurset er inkl. fuld forplejning.
Søg Den Kommunale Kompetencefond
Som ansat på overenskomst mellem KL og Lærernes Centralorganisation (Danmarks Lærerforening og Uddannelsesforbundet) kan du pr. 1. april 2025 søge støtte til dette kursus via Den Kommunale Kompetencefond.
Læs mere på www.ucl.dk/fagkurser.
Datoer og tilmeld
-
04.03.2026Kursus09:00 - 15:00