Kunstterapi: Uddannelser, kurser og temadag
Kunstterapi er en behandlingsmetode, hvor et kunstnerisk udtryk bruges i professionelle terapeutiske rammer. Vores kurser og uddannelser i kunstterapi giver dig en indsigt i psykologiske og psykoterapeutiske teorier og metoder - alt sammen med henblik på at træne dig i den kunstterapeutiske praksis.
Al forandring sker gennem en kreativ proces
I kunstterapi benytter du kreative metoder til at udtrykke sig i terapi. Det betyder, at du bruger kunst til at hjælpe mennesker med at opdage nye veje i deres liv. Derudover får du mulighed for at arbejde med sig selv ved at udforske sine følelser og tanker gennem kunstneriske udtryk.
Tilpasning til den enkeltes behov
Det unikke ved kunstterapi er, at det ikke følger en fast opskrift, men tilpasses den enkeltes behov og situation. Forskellige former for kreativ udfoldelse, såsom tegninger, malerier eller modellering, kan anvendes til at hjælpe klienten. Fokus ligger ikke på den enkeltes kunstneriske evner, men derimod det at bruge kunsten som et redskab til at forstå og udtrykke følelser.
På UCL tilbydes der kurser og uddannelser i kunstterapi både til de erfarne såvel som nybegyndere inden for terapiformen.
Samspillet mellem teori og praksis
På kunstterapiuddannelsen inddrager vi psykologiske og psykoterapeutiske teorier, der relaterer sig til den kunstterapeutiske proces. Teoretiske modeller bruges til at forstå de erfaringer, du opnår gennem den kunstneriske aktivitet. Teorierne bidrager hver især til en helhedsforståelse af, hvordan mennesker kan udvikle og forandre sig.
Bliv kunstterapeut
Der er adskillelige muligheder for at lære behandlingsmetoden at kende gennem UCL’s uddannelser, kurser og øvrige aktiviteter. Du kan læse mere om de enkelte kunstterapitilbud længere nede på siden.
Økonomiske støttemuligheder
Undersøge dine økonomiske støttemuligheder, så du kan investere i din personlige og faglige udvikling.
- Bruttolønsordningen er for dig, der er ansat, og selv betaler kurset. Efter aftale med arbejdsgiver kan kurset betales af din løn før skattetræk. Du sparer skatten, hvilket svarer til cirka 1/3 af kursusprisen. Læs mere på skat.dk
- Tryghedspuljen kan give støtte til udvalgte faggrupper efter opsigelse. Læs mere på tryghedspuljen.dk.
- Den kommunale, regionale eller statslige kompetencefond kan yde støtte, afhængig af faglig organisering og ansættelsessted. Læs mere her.
Kunstterapi, behandling og udvikling
Stift bekendtskab med den kunstterapeutiske metode, og få indblik i, hvordan tegning, maling og modellering kan anvendes i dit terapeutiske arbejde. Kurset er adgangsgivende til Kunstterapiuddannelsens Grundforløb.
Kunstterapi-uddannelsens grundforløb
Kunstterapiuddannelsens grundforløb tager afsæt i kunstterapeutisk praksis og træning. Her introduceres løbende i de 8 moduler psykoterapeutiske og psykologiske teorier og metoder, der kan relateres til den kunstterapeutiske proces.
Kunstterapi Overbygning
Forløbet fungerer dels som en fortsættelse af Kunstterapiuddannelsen ved UCL og dels som et uddannelsesår for kunst- og psykoterapeuter og andre fagpersoner der har erfaring med kunstterapi.
Temadag om kunstterapi
Fredag den 4. april 2025 kl. 9-15
Kunstterapi og skriveterapi
Temadagen er for dig; der er kommende eller nuværende kursist, studerende eller erfaren kunstterapeut.
På temadagen vil du møde andre kunstterapiinteresserede, hvor i får muligheden for at udveksle erfaringer og ideer.
Kunstterapi og pædagogik V/ Lisa Prætorius
Kunstterapi og forskning V/ Lise Lotte Helm
Natur og kunstterapi
På dette kursus kombineres naturforskning og kunstterapi i et samspil mellem de to undervisere: forskeren og praktikeren. Viden fra den psykologiske forskning om naturen og mennesket integreres med kunstterapeutisk praksis og teori.
Kunstterapeutisk praksis
Forløbet er for jer, der er fortrolige med kunstterapien ved UCL og måske arbejder professionelt med kunstterapien eller bruger den i egen udvikling eller ønsker at vedligeholde og ajourføre den.
Fire fredage fra september til maj kl. 15-20.
Hold V starter i sept. 2024.
Kunstterapeutisk teori og metode
Diplomvalgmodul
(10 ECTS)
Modulet udbydes under Diplomuddannelsen i Familieterapi, som et valgmodul i udvalgt teori og metode.
Det anvendes i relation til børn, unge, voksne, familier og mindre grupper, og i relation til de videnskabsteoretiske forståelser som teorierne bygger på.
Undervisningen omfatter træning i kunstterapeutiske samtaler og interventioner med fokus på personlig-professionel udvikling i relation til position og etik.
Kontakt
Birte Hansen, uddannelsesleder og underviser
Kontaktes på: kunstterapi@ucl.dk eller på 24 82 55 90
Louise Skovgaard Larsen, Studiesekretær
Kontaktes på: lsla1@ucl.dk eller på 63 18 36 43