Friluftsvejlederuddannelsen
Akademiuddannelse
Brænder du for friluftsliv, og drømmer du om et arbejdsliv med naturen som arbejdsplads, er Friluftsvejlederuddannelsen noget for dig
Du bliver klædt på til professionelt arbejde med friluftslivsaktiviteter i både teori og praksis, mens du udvikler kompetencer inden for udelivets pædagogik og didaktik.
Oplev friluftslivets udfordringer og fællesskaber
Fagligt indhold
På Friluftsvejlederuddannelsen får du de grundlæggende kompetencer og kvalifikationer til at arbejde med friluftsliv. Du toner uddannelsen efter dine interesser eller faglig profession, og fordyber dig i udvalgte kompetenceområder inden for friluftsliv eksempelvis havkajak, vinterfjeld, bushcraft og udeskole.
Du kommer bl.a. til at arbejde med
- Planlægning, gennemførsel og udvikling af friluftsvejledning gennem forskellige friluftsaktiviteter
- Pædagogik og didaktik
- Håndtering af sikkerhedsmæssige problemstillinger til lands og til vands
- Ledelse, teamudvikling og arbejdsprocesser gennem friluftsliv
Uddannelsens forskellige arbejdsformer, opgaver og metoder tilrettelægges, så de tilgodeser og udvikler dine styrker og forudsætninger.
Undervisningen vil primært foregår i Odense samt i naturen på Fyn og øerne.
Udbytte
Du styrker din viden om friluftslivets traditioner, kulturer og værdier i dansk og internationalt perspektiv, og opbygger viden om naturkendskab.
Du udvikler praktiske færdigheden og viden inden for friluftslivets aktiviteter, pædagogik, didaktik i relation til din faglige profession.
Fag
På Friluftsvejlederuddannelsen har du tre obligatoriske fag.
- På Friluftsliv, pædagogik og lejrliv får du de grundlæggende færdigheder til at vejlede, guide og undervise i naturen.
- Med Friluftslivets værdier og pædagogiske projekter får du den danske friluftstradition ind under huden, og lærer hvordan du bruger det i dine projekter.
- På Friluftsaktiviteter lærer du om sikkerheden forbundet med friluftsaktiviteter.
Krav om vandring og svømning
Ansøgere skal kunne vandre 10 km med rygsæk og svømme 400 m.
Moduler og opbygning
Friluftsvejlederuddannelsen består af tre obligatoriske moduler, en række valgfrie moduler samt et afgangsprojekt.
Uddannelsen kan gennemførest på deltid over højest seks år. Uddannelsen tages ofte over tre år med et fagmodul pr. semester.
Moduloversigt
Moduler med holdstart
Klik på modulet for beskrivelse, dato og tilmelding
Adgangskrav
For at tage et akademimoduel skal du opfylde to krav:
- En uddannelse svarende til mindst en relevant erhvervsuddannelse eller en gymnasial uddannelse
- To års relevant erhvervserfaring - efter gennemført adgangsgivende uddannelse eller opnået sideløbende med den adgangsgivende uddannelse, fx en relevant erhvervsuddannelse.
Ansøgning
Du tilmelder dig elektronisk på det enkelte modul. Husk at vedlægge dokumentation for din uddannelse og din praksiserfaring.
Opfylder du ikke adgangskravene
Hvis du ikke opfylder adgangskravene, kan du søge ind på baggrund af dine erfaringer.
Her skal du søge om en realkompetencevurdering, hvor du får vurderet dine reelle kompetencer i forhold til en bestemt uddannelse.
Dine reelle kompetencer består af færdigheder fra arbejdsliv, skolegang, kurser og fritidsliv.
Merit
Hvis du har gennemført uddannelseselementer, som svarer til dele af den akademiuddannelse, du er optaget på, kan du søge om merit og muligvis få afkortet din uddannelsestid. Kontakt os for at høre nærmere.
Færdig inden for 6 år
6-årsreglen betyder, hvis du er startet på en akademiuddannelse, skal den være afsluttet senest 6 år efter, at du er begyndt på uddannelsen.
Kontakt en studievejleder, hvis du skal søge dispensation for 6-årsreglen.
50.000 - 80.000 kr. for en fuld akademiuddannelse.
Den eksakte pris afhænger af hvilken uddannelse, du vælger, og de enkelte moduler.
Du betaler hvert modul for sig.
Der er gode muligheder for at få hele eller dele af en efteruddannelse betalt.
UCL tegner ikke forsikringer for dig som studerende; hverken ansvarsforsikring, skadesforsikring, ulykkesforsikring, rejseforsikring el.lign.
Som studerende på Friluftsvejlederuddannelsen opfordres du derfor til at tegne en ansvars- og ulykkesforsikring, som gælder under hele studieforløbet for at sikre økonomisk dækning i forbindelse med hændelser, du kan komme ud for, hvad enten der er tale om erstatningsansvar, skader eller ulykker m.v.