Biodiversitet og klimatilpasning

Tag dine elever med på besøg på Jordbrugsteknologstudiet, hvor vi kombinerer teknologi og naturvidenskab.

Besøget giver dine elever konkret viden og indblik i, hvordan vi kan arbejde med at skabe modstandsdygtige og bæredygtige samfund i en verden med klimaforandringer. Under besøget fokuserer vi på natur og miljø og dykker ned i tre centrale temaer: GIS, klimatilpasning og biodiversitet.  

Forløbets indhold

Kontakt

Andreas Boesgaard Kragh Brobygningskoordinator

Kort om uddannelsen til jordbrugsteknolog

Jordbrugsteknologuddannelsen er en to-årig erhvervsakademiuddannelse med mulighed for en top-up uddannelse (Professionsbachelor i Jordbrug) på halvandet år. Uddannelsen er opdelt i tre linjer, som man vælger inden studiestart: Husdyr, Planter og Natur og Miljø. Uddannelsen er desuden bygget op af en række fælles fag indenfor bl.a. økonomi, projektledelse og kommunikation og en række linjefag.

På Natur og Miljølinjen omhandler linjefagene blandt andet biodiversitet, klimatilpasning, plantekendskab, biokemiske kredsløb, GIS, forskellige naturtyper, naturpleje, landskabsøkologi, jordforurening, miljøtilsyn og husdyrgodkendelse. Flere af fagene har en projektorienteret tilgang, hvor man arbejder med ‘rigtige’ projekter inden for naturforvaltning.

Natur og Miljø-linjen er rettet mod forvaltning af natur og miljø og giver typisk jobs i en kommune eller i rådgivende ingeniørvirksomheder, hvor der arbejdes med prøvetagning i vand og jord. Linjerne Husdyr og  Planter er mere produktionsrettet og rigtig mange starter i jobs med rådgivning af landbruget eller salg.