Om UCL

Svendborg som studieby

Svendborg er en aktiv studieby med mange tilbud og muligheder for aktiviteter. Her mødes studerende fra sygeplejerskeuddannelsen, lærer- og pædagoguddannelserne og søofficeruddannelsen på tværs.

Et aktivt fritidsliv

Vandre-, løbe- eller cykelture i det bakkede landskab, lystfiskeri langs kysterne efter fx havørred, sejlads i et af Danmarks bedste sejlsportsområder, besøg på en af de mange forskellige øer, eller ture til stranden for bare at dase og slappe af mellem studierne er få blandt mange oplagte muligheder for at nyde den skønne sydfynske natur.

I Svendborg er der både svømmehal og badeland, ligesom der findes et stort Fun- & Sportscenter med bl.a. bowling- og squashbaner.

Kultur og natteliv

Svendborg ligger centralt for besøg på adskillige museer og gallerier. Svendborgs Kunstbygning rummer fx skulpturer af bysbarnet og billedhuggeren Kai Nielsen. Han tilhørte kunstnergruppen Fynboerne og var en af fornyerne af dansk skulptur ved indgangen til det 20. århundrede. Området rummer også museer og gallerier med udstillinger af såvel internationale som lokale kunstnere. Det naturhistoriske nuseum NATURAMA i Svendborg er også et besøg værd.

Kan man lide at gå i teatret, er der hele tre muligheder i Svendborg: det traditionsrige Rottefælden, Baggårdsteatret og Svendborg Teater. I Svendborg ligger også et topmoderne og nyrenoveret biografcenter, Scala 1234, med 4 sale og mange film på programmet.

Mange små hyggelige caféer, mange med live musik i weekenderne, gode spisesteder, forskellige værtshuse og store diskoteker danner rammen om et levende, indimellem heftigt, aften- og natteliv, hvor der kan være rigtig god gang i den.

Idræt

På Sydfyn samarbejder idrætsklubber, uddannelsesinstitutioner, kommuner og erhvervsliv om at skabe optimale faciliteter og muligheder, så sportsinteresserede unge kan få en hverdag hvor skole, sport og fritid spiller sammen.

Intet andet sted i landet kan så mange idrætsgrene dyrkes på så højt et niveau i kombination med så stort et antal uddannelser over et så bredt et alderspænd inden for et så koncentreret geografisk område. Læs også om Sport Study Svendborg.

Naturen

Naturen på Sydfyn er noget af det smukkeste i Danmark. Det stærkt kuperede terræn med varierede og betagende kyststrækninger, store skovområder, små hyggelige landsbyer, moser, enge, levende hegn, m.m. danner en skøn ramme om diverse udendørsaktiviteter og -oplevelser.

Dertil kommer et væld af interessante større og mindre øer, fx Langeland, Tåsinge, Thurø, Drejø, Skarø og Hjortø. De ligger alle i umiddelbar nærhed af Skårup/Svendborg. Nogle af dem kan nås via broer og dæmninger, til fods, på cykel eller i bil. Andre kan nås via daglige færgeforbindelser fra Svendborg.

Mere om UCL Campus Svendborg
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.