UCL-studerende i finalen i DM i Entreprenørskab
5 UCL-studerende har en idé til et produkt, som flere fagprofessionelle ser et stort potentiale i. Onsdag deltager de studerende fra 4 forskellige af UCL's sundhedsuddannelser i finalen ved DM i Entreprenørskab.
Onsdag 29. april tog 5 studerende fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole stikket hjem, da de sikrede sig sejren i de regionale mesterskaber i den prestigefyldte konkurrence DM i Entreprenørskab.
Med den fine førsteplads fulgte retten til en plads i finalen i THE DANISH CHAMPIONSHIP in Entrepreneurship 2020 onsdag 27. maj.
Turen til det oprindeligt stort planlagte event i København må gruppen imidlertid kigge i vejviseren efter, da arrangementet som alt andet i disse tider foregår digitalt. Velkomsten fra direktøren i Dansk Erhverv, tidligere minister Brian Mikkelsen, må de studerende således overvære hjemme ved egen skærm.
- Det hele er selvfølgelig noget amputeret, men sådan var det jo også til de regionale mesterskaber. Vi er bare helt vildt glade over, at vi er med, fortæller Louise Jenrich Pedersen, der er sygeplejerskestuderende.
Det tværfaglige team består ud over Louise også af Ikram Gabose og Muna Abdirahman Olhaye, der er radiografstuderende, samt ergoterapeutstuderende Malene Jensen og bioanalytikerstuderende Louise Nicolaisen.
Idé kan blive til et globalt anerkendt produkt
Teamet har i finalen 3 minutter til at pitche ideen Chip-Cath, der skal gøre det lettere og mere sikkert for patienter med indopererede kateter at få injiceret medicinen derhjemme.
Og at gruppen har fat i noget, fremgår af den oprindelige indstilling fra dommerne:
- Deres produkt er innovativt og har et stort potentiale. Hvis holdet forfølger deres mål, kan dette blive endnu et globalt anerkendt dansk produkt. Produktet er ikke kun til gavn for sundhedsvæsnet, men også for andre erhverv såsom sport og landbrug, skriver dommerkomiteen.
OUH-læge ser stort potentiale i Chip-Cath
Teamet, der i udviklingsprocessen har kastet sig over ukendte territorier som kommunikationsstrategier og forretningsplaner, har nu fået yderligere blod på tanden:
- Det er super spændende! Vores innovationskonsulent Lizette Jakobsen har på Infektionsmedicinsk afdeling på OUH talt med en læge, der siger, at han ser et stort potentiale i projektet, fortæller Louise.
Gruppen har da også tænkt sig, at uanset udfaldet af onsdagens finale, skal ideen leve videre.
Skulle de UCL-studerende være så dygtige og heldige at løbe med onsdagens førstepræmie på 25.000 kr., regner Louise med, at pengene skal gå til videreudvikling af Chip-Cath.
Følg finalen onsdag
Du kan følge den spændende finale direkte ved at tilmelde dig på FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB.