Millionbeløb skal afhjælpe praksischok for nye sygeplejersker
UCL’s sygeplejerskeuddannelse har fået 6,2 mill. kr. til at styrke brobygningen mellem studie og første job for sygeplejersker og hindre frafald.
Nogle nyuddannede sygeplejersker mister lysten til at blive i faget, fordi springet fra uddannelse til praksis kan være svært.
Nu bliver der sat ekstra ind for, at nyuddannede sygeplejersker skal have lyst til at blive i faget, efter at de er færdiguddannede.
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) har med bred opbakning i Folketinget fået afsat 44,2 millioner kroner til initiativer, der skal styrke brobygningen mellem studie og første job.
Det skriver Jyllands-Posten.
UCL’s sygeplejerskeuddannelse får bevilget 6,2 mill. kr. Det glæder naturligvis Mickael Bech, der er direktør for det sundhedsfaglige uddannelses- og forskningsområde på UCL.
- Vi er glade for at få muligheden for at styrke overgangen fra studie til job for nyuddannede sygeplejersker. Vi går nu i gang med at udvikle konkrete ideer sammen med vores samarbejdspartnere, siger Mickael Bech.
Sygeplejersker skal klædes bedre på til første job
Uddannelses- og forskningsministeren har en klar forventning om, at den økonomiske håndsrækning vil hjælpe de nyuddannede sygeplejersker.
- De studerende fortæller selv, at de har en god uddannelse, men at de ikke i tilstrækkelig grad føler sig klædt på og klar til deres første job, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen Ane Halsboe-Jørgensen.
- Mange af dem taler om et praksischok, når de er færdige med deres uddannelse og kommer ud på for eksempel en hospitalsgang, siger ministeren.
- Det chok vil jeg gerne gøre mindre ved at give dem bedre mulighed for at blive forberedt undervejs i deres uddannelse, siger hun.
Minister: Penge kan bruges til nyt udstyr
Initiativerne kan blandt andet være i form af simulationsfaciliteter og andre læringsformer, fremhæver uddannelsesministeren.
- Det kan eksempelvis være ved, at man lokalt investerer i udstyr, som de studerende kan øve sig på. Praksis, uden at det er en rigtig patient, giver rigtig meget, siger Ane Halsboe-Jørgensen.
Ud over regeringens støttepartier, De Radikale, SF, Enhedslisten og Alternativet, er der også tilslutning til beslutningen fra Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Liberal Alliance.
De 44 millioner kroner er en ekstrabevilling. Pengene bliver fordelt mellem professionshøjskolerne på baggrund af studenterårsværk på sygeplejerskeuddannelsen i 2018.