Mere end 5000 uddannelsessøgende har UCL som førsteprioritet
Søgningen til UCL’s uddannelser er i år 3 procent bedre end sidste år. Uddannelserne rettet mod det private erhvervsliv har fremgang, mens interessen for velfærdsuddannelserne er i status quo.
5375 har i år valgt en af UCL’s uddannelser som deres drømmeuddannelse. Det er en fremgang på 3 procent i forhold til sidste år, og det bedste resultat siden fusionen i 2018.
Det viser opgørelsen over førsteprioritetsansøgninger, efter ansøgningsfristen til de videregående uddannelser udløb søndag 5. juli.
UCL kan bl.a. glæde sig over, at der er stor fremgang hos de uddannelser, der retter sig mod det private erhvervsliv. De uddannelser har en fremgang på 9 procent i forhold til sidste år.
- Vi uddanner til mange af de erhverv, som skal være med til at få gang i hjulene i Danmark igen ovenpå corona-nedlukningen af landet, siger UCL’s rektor Jens Mejer.
- Derfor er det opløftende at se, at vores uddannelser indenfor byggeri, finans, it, markedsføring og e-handel er populære. Det styrker optimismen i forhold, at vi kan være med til at skabe vækst i vores region, siger han.
Vi får brug for flere studerende på velfærdsuddannelserne
Søgningen til UCL’s velfærdsuddannelser er stort set i status quo.
Pædagog- og sygeplejerskeuddannelsen, der er UCL’s to største uddannelser, går samlet en smule tilbage i ansøgertal. Det samme er tilfældet for socialrådgiveruddannelsen, mens læreruddannelsen går lidt frem.
UCL’s rektor mener, at der i fremtiden bliver endnu mere brug for studerende på velfærdsuddannelserne.
- Vi må konstatere, at det samlede antal ansøgere til vores velfærdsuddannelser er stagnerende. Vi bliver nødt til som samfund at kigge på, hvordan vi kan gøre velfærdsuddannelserne endnu mere attraktive for de unge, når de vælger uddannelse og profession, siger Jens Mejer.
- Ikke mindst den demografiske udvikling med flere børn og flere ældre vil kræve en betydelig tilgang af veluddannede medarbejdere inden for vores velfærdssektorer, siger UCL’s rektor.
Højdespringerne blandt velfærdsuddannelserne er uddannelserne til bioanalytiker og ergoterapeut. Derudover er der også pæn fremgang lokalt til sygeplejerskeuddannelsen i Vejle, pædagoguddannelsen i Svendborg og læreruddannelsen i Odense samt til de netbaserede uddannelser til lærer og socialrådgiver.