UCL-studerende skal kæmpe fuld tid for 70.000 studerendes vilkår
Mathias Jæger har taget et års orlov fra sin uddannelse til datamatiker på UCL. Det næste år skal han kæmpe for 70.000 studerendes vilkår på landets professionshøjskoler.
Studerende skal have bedre praktikforløb, styrket trivsel under uddannelsen og bedre levevilkår.
Det er noget af det, Mathias Jæger vil kæmpe for det kommende år hos Studenterforum UC, der er en studenterorganisation, som repræsenterer 70.000 studerende på landets 6 professionshøjskoler.
Han er netop valgt til næstformand og er frikøbt til at arbejde på fuld tid i et år. Derfor har han også taget orlov fra datamatikeruddannelsen hos UCL.
- Jeg har været med i UCL’s studenterråd og kæmpet for de studerendes sag lokalt og har 8 års erfaring med kampagnearbejde og interesseorganisationer. Så det er en fantastisk mulighed at få lov at kæmpe for alle studerende på landets professionshøjskoler, siger Mathias Jæger.
- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme rundt i landet og få snakket med en masse studerende og få dem med i kampen for alle vores uddannelser, siger han.
Mathias vil tage kampen op med politikerne
Efteråret bliver travlt for Mathias, der er den første til at repræsentere UCL i formandskabet for Studenterforum UC.
- Der bliver helt sikkert nogle uddannelsespolitiske kampe i forbindelse med finansloven, siger Mathias, der vil gøre sit for at påvirke politikerne på Christiansborg.
- Der kommer flere og flere nedskæringer på uddannelsesområdet. Det er en udfordring. Vi vil sammen med fagforeninger, andre studenterorganisationer og vores uddannelser presse på for at sikre, at dimittenderne fra vores typer af uddannelser kommer ud med en faglighed, vi kan stå inde for, siger han.
- Trivslen for de studerende på videregående uddannelser er også noget af det, vi vil kæmpe for, fordi det er noget af det, der bliver påvirket, når politikerne sparer på uddannelsesområdet.
Mathias slår et ekstra slag for studerendes levevilkår
Studerendes levevilkår bliver et område, som Mathias får særligt ansvar for at kæmpe for.
- Jeg vil kæmpe for bedre SU, billigere transportmuligheder og en bedre boligsituation for studerende. Det skal være med til at sikre studerende en mere stabil hverdag, så de trives bedre på deres studie, siger Mathias.
- Jeg skal mødes med andre organisationer og studenterråd fra alle landets professionshøjskoler og prøve at samarbejde med dem om at lægge pres på politikerne, siger han.
- Det er vildt spændende på den måde at kunne være med til at gøre en forskel, siger Mathias, der har en klar opfordring til andre studerende.
- Det er fedt, at man kan være med til at gøre en stor forskel for andre studerende via studenterpolitisk arbejde. Jeg vil opfordre andre studerende til også at blive aktive i fx studie- og campusråd på UCL, siger han.
Vil du videre mere om det studenterpolitiske arbejde?
Studerende og medarbejdere hos UCL, der gerne vil vide mere om studenterpolitisk arbejde kan kontakte:
Selina M.C. Petersen, kontaktperson for studenterinvolvering i UCL, sepe@ucl.dk.