Iværksætterlystne studerende tackler fremtidens samfundsproblemer

Der kom mange originale idéer ud af det, da 140 studerende fra hele UCL satte hinanden stævne på UCLs campus på Seebladsgade til en 48 timers udfordring i forbindelse med Global Entrepreneurship Week.

Dato: 14.11.2023

Hvordan løser vi nogle af samfundets store problemstillinger inden for uddannelse, sundhed og ældrepleje? 

Det var temaet, da 140 iværksætterlystne studerende satte hinanden stævne på UCLs campus på Seebladsgade til en 48 timers udfordring i forbindelse med Global Entrepreneurship Week.

Mandag og tirsdag i denne uge arbejdede deltagerne i teams på tværs af uddannelser og kom med deres bud på, hvordan vi løser fremtidens store velfærdsproblematikker i Danmark.

De studerende skulle bl.a. komme med svar på store spørgsmål som:

  • Hvordan øger vi effektiviteten i sundhedssektoren?
  • Hvordan sikrer vi at unge også i fremtiden vil uddanne sig til fx lærer, pædagog, sygeplejerske og sosu-medarbejder?
  • Hvordan bekæmper vi ensomhed blandt den ældre befolkning?

Deltagerne var igennem et intenst program i løbet af de to dage, hvor de bl.a. fik input fra erhvervsfolk, politikere og iværksættere – også fra UCLs egne rækker.

Tværfaglighed skaber gode idéer

Annalaura, Elise, Lise, Nikolaj og Markus udgør en af grupperne, der tirsdag var i fuld gang i UCL’s MediaLab, hvor de udviklede på en prototype til deres online spil for ensomme ældre.

- Der sidder mange ensomme ældre hjemme, og nogle af dem er meget begrænsede pga. forskellige sygdomme.

- Derfor tænker vi, at de kunne have glæde af et online spil, hvor de kan mødes og danne fællesskaber, selvom de er i egne hjem, siger Annalaura der er markedsføringsøkonomstuderende.

Annalaura er i gruppe med to andre studerende fra markedsføringsøkonomuddannelsen men også en sygeplejerske- og en datamatikerstuderende. Og det har været godt for gruppen.

- Det har givet nogle gode faglige diskussioner, og det er spændende, at vi alle kommer med noget forskelligt til projektet.

- Jeg har kunne bidrage med noget sygeplejefagligt, hvor Markus fx har kunne fortælle, hvad der rent teknisk kunne lade sig gøre, og det er jo fedt, siger sygeplejerskestuderende Elise.

Skal fremme dansk iværksætterkultur

Ud over at komme med konkrete løsningsforslag til samfundets store udfordringer, så har 48-timers udfordringen også en andet mål, fortæller Nicolaj Hannesbo, der har arbejdet med at stable arrangementet på benene i løbet af de sidste måneder.

- Som videns- og uddannelsesinstitution kan vi hjælpe med at styrke og fremme dansk iværksætterkultur blandt vores studerende samt i erhvervslivet og i fællesskabet generelt.

- En oplevelse som den her kan forhåbentlig være med til at give vores studerende det rette mindset og relevante kompetencer til fremtidens digitale og bæredygtige samfund, fortæller Nicolaj.

Tak til alle bidragsydere

Danske Iværksættere og Odense Kommune er medarrangører af eventet, der også er støttet af både Meta og Erhvervsstyrelsen.

Men derudover har planlægningen og afviklingen af 48-timers udfordringen trukket på ressourcer i hele organisationen.

- Der skal lyde et stort tak til alle, der har givet en hånd med, slutter Nicolaj.

48 timers udfordringen slutter med et finaleshow i Odense Congress Center den 16. november. Her er der bl.a. en pengepræmie på 10.000 kroner på højkant, samt mulighed for at pitche vinderidéen for politikere til Startup Borgen.