Medicinsk teknologi
Vi forsker i, hvordan teknologier kan være med til at forme hverdagen for borgere og sundhedsprofessionelle, og hermed være væsentlig for at sikre høj kvalitet i sundhedssektoren ved forbedret diagnostik, behandling, pleje og patientsikkerhed nu og i fremtiden.
Livskvalitet under lange behandlingsforløb
Et eksempel herpå er udviklingen af en applikation til mennesker med specifikke diagnoser, der via en chat-funktion hjemmefra giver direkte og hurtig adgang til sygeplejersker og understøtter livskvaliteten under lange behandlingsforløb.
Indenfor billeddiagnostik er fokus rettet i mod, hvordan undersøgelser som CT-scanning, ultralyd, røntgen, PET-scanning og MR-scanning i endnu højere grad kan bruges til at stille en præcis diagnose for patienten.
Samarbejde med hospitaler og private firmaer
Vi undersøger hvordan medicinsk teknologi påvirker de sundhedsprofessionelle, bl.a. i forbindelse med indførelse af digitale vævsprøver og medvirker til at kvaliteten heraf optimeres.
Vi samarbejder med hospitaler og private firmaer om at gennemføre uafhængig forskning og derved afprøve, om eksempelvis ny software forbedrer billedkvaliteten i forventet grad. Ligeledes spiller bedre billedkvalitet en rolle ved retsmedicinske undersøgelser, hvor billeder af høj kvalitet ofte kan erstatte obduktion.
Projekter
Udekørende røntgenteams
På Kolding Sygehus, der hører under Sygehus Lillebælt, kører et hold af radiografer ud til særligt udsatte borgere eksempelvis på plejehjem og røntgenfotograferer dem på stedet. UCL følger indsatsen med forskning.
Diagnoseteams
Kan patientsikkerheden forbedres ved, at flere faggrupper bliver inddraget i at stille patientens diagnose?
Det er det overordnede spørgsmål, et projekt forankret i Anvendt Sundhedsforskning, forsøger at besvare.