It og teknologi

CFU's konsulenter inden for it og teknologi, har alle viden om de nyeste teknologier, didaktiske tilgange, faghæfter, undersøgelser og forskningsresultater, samt mange års praksiserfaring fra grundskolen. I vores daglige arbejde lægger vi meget vægt på altid at være tæt på den nyeste udvikling, så vi kan hjælpe dig med vejledning og kurser.

Vi kan tilbyde:

  • Faglig og pædagogisk vejledning ift. teknologiforståelse og inddragelse af it i fagene.
  • Inspiration og kurser om en bred vifte af læringsteknologier, pædagogiske programmeringsmiljøer og robotteknologier.
  • Faglig sparring omkring inddragelse af digitale teknologier i undervisningen.
  • Kurser fra vores kursuskatalog eller rekvirerede opgaver.
  • Workshops og oplæg på skoler og konferencer.

Se nedenfor under ‘skræddersyede forløb’ for at, få inspiration til, hvordan vi kan understøtte skoler og kommuners udvikling af det læringsteknologiske område.

Fokus på it og teknologi

CFU’s IT og teknologikonsulenter er altid interesserede i at gå i dialog med jer om at tilrettelægge kurser og målrettede kompetenceudviklingsforløb, så de imødekommer jeres lokale ønsker og behov.

Vi har eksempelvis gode erfaringer med samarbejde om udvikling af skræddersyede forløb til enkeltskoler og kommuner om:

  • Teknologiforståelse på din skole
  • Digitalt design og designprocesser
  • Udvikling af computationel tankegang/tænkning 
  • Programmering for alle i fagene og i faget: teknologiforståelse.
  • Innovation og design med micro:bit.
  • Inspiration til brug af VR og AR i undervisningen
  • 3d print
  • Robotter i undervisningen
  • Kreativ spiludvikling og pixelart - også for specialområdet.
  • Gsuite for Education og Google Classroom
  • 21st skills og teknologi
  • Skoletube og andre tjenester/apps. 

Kontakt en af vores it- og teknologikonsulenter, hvis du er interesseret i at undersøge mulighederne for at få lavet et skræddersyet forløb til jer.

 

Teknologiforståelse findes som valgfag med egen læseplan og afprøves pt. som fag og faglighed på 46 skoler fordelt på 32 kommuner fra hele landet.

Forsøget løber over tre skoleår i perioden 2019 til 2021 både som selvstændigt fag eller integreret i følgende syv fag: Dansk, matematik, natur/teknologi, fysik/kemi, billedkunst, håndværk og design og samfundsfag i enten indskolingen, mellemtrinnet eller udskolingen. 

Forsøget skal afprøve teknologiforståelse som faglighed i folkeskolen, så alle elever lærer at forholde sig kritisk til teknologi og forme den frem for blot at bruge den.

CFU tilbyder oplæg, kurser, workshops og skræddersyede forløb i ift. fagligheden i teknologiforståelse - både som fag og faglighed. Der er fokus på, at få omsat fagets kompetencer til konkret praksis og CFU har masser af inspiration og eksempler fra praksis  at dele ud af.

Se mere på EMU her.

Få styr på digitaliseringen på din skole - læs mere her om digital strategi. 

CFU har to samlinger af læremidler:  

Informationssamlingen:
Læremidlerne i Informationssamlingen kan lånes til egen information, orientering og inspiration. Læremidlerne bestiller du direkte på www.mitcfu.dk, hvorefter de leveres på din skole, eller du kan besøge os på matriklerne i Vejle og Odense og låne læremidler med hjem til gennemsyn.

Udlånssamlingen:
Læremidlerne i Udlånssamlingen kan lånes og bruges direkte i undervisningen - sammen med eleverne. Til it og teknologi indeholder samlingen blandt andet forskellige robotter. Bestil på www.mitcfu.dk

Du kan som underviser være medbestemmende i forhold til, hvilke læremidler og materialer vores udlånssamling skal bestå af. Følg linket og giv dit ønske videre.

Materialeudvalget, som består af eksterne samarbejdspartnere og interne fagkonsulenter afholder to årlige møder, hvor didaktiske og faglige drøftelser danner grundlag for valg af læremidler.

Kodechamp konkurrencen

Center for Undervisningsmidler inviterer hvert år elever i 5.-9.klasse og deres lærere til Kodechamp konkurrence 2021! Her dystes der i pixelart animationer og Scratch programmering. Der er både en elevkategori og en lærerkategori.

Så har du og dine elever lyst til at skabe noget sejt? Bare fordi det er sjovt - og fordi du samtidigt når næste level i seje kodetricks og kreativt, digitalt design?

Se mere på www.kodechamp.dk

 

Micro:bit Codeguide

CFU har sammen med Sanderumskolen i Odense udviklet en et resurse website, du kan få lade dig inspirere af, når du skal få fuldt udbytte af den micro:bit. Websitet er propfuld af eksempler og kodestumper, der viser hvordan du nemt og smart bruger breadboards og breakout boards og hvordan du tilslutter og programmerer alverdens udstyr.

Gå på opdagelse på: www.microbit.codeguide.dk

 

Twine - kod interaktive fortællinger

CFU har sammen med Sanderumskolen udviklet websitet www.twine.cfuucl.dk. Det indeholder øvelser, eksempler fra gennemførte forløb og øvelser på 3 niveauer til hvordan dine elever let kan kode de sejeste interaktive fortællinger. Det er bare at gå i gang!

Se mere på: www.twine.cfuucl.dk

Børnene I Robotbyen (BIR)

CFU samarbejder med Odense Kommune om, at ruste fremtidens generation til at få en forståelse for det digitale univers og de muligheder og begrænsninger, det digitale liv rummer. Det skaber kreativitet og kompetencer til fremtidens arbejdsmarked. Se mere om Børnene i Robotbyen her. 


Landsdækkende netværk for teknologiforståelse

CFU holder netværksdage for praktikere og andre ressourcepersoner der arbejder med at udvikle og implementere kompetenceområderne i forsøgsfaget ‘teknologiforståelse’. Fokus for disse netværk er deling af best practice, netværk og masser af inspiration. Kontakt os, hvis du ønsker at deltage i dette netværk. 

Besøg hjemmesiden for netværket

Læs invitationen til netværket.

Tilmeld dig netværket.

Ulrich Pedersen Dahl: 
upda@ucl.dk 
40 24 10 71

Ture Reimer-Mattesen: 
ture@ucl.dk
23 34 97 72