Mads: Vores mål er at skabe trivsel og livskvalitet

Vi har fokus på, hvordan meningsfulde hverdagsaktiviteter har en positiv betydning for menneskers udvikling, siger Mads, der arbejder på et bo- og aktivitetstilbud for voksne med medfødte hjerneskader.

Ergoterapeut_Mads_3.jpg

- Når man har en hjerneskade, så påvirker det også din adfærd og dine fysiske udfoldelsesmuligheder, siger Mads.

Han er ergoterapeut på Grevenlund, der er et bo- og aktivitetstilbud for voksne med medfødte hjerneskader.

- Beboerne her bliver hurtigt urolige, stressede og får konflikter, hvis de får for mange stimuli.

- Derfor arbejder vi ud fra en tankegang, der handler om at skabe en hverdag for den enkelte, så vi så vidt muligt undgår uhensigtsmæssig udadreagerende adfærd.

Hvilken forskel gør du for beboerne?

- Vi arbejder dagligt ud fra en tilgang, der hedder LA2. Det er en samtale- og refleksionsmetode, hvor vi arbejder sammen med borgeren. Målet er at forebygge og håndtere udfordrende adfærd samt lære af eventuelle episoder.

- Derudover har jeg og mine kolleger mange observationer på beboernes adfærd. Og så laver vi sanseprofiler på dem.

- Ud fra det laver vi aktiviteter som passer til borgernes behov og ønsker. Målet er at skabe en hverdag med trivsel og livskvalitet.

Ergoterapeut_Mads_5.jpg

Hvordan ser din arbejdsdag ud?

- Vi arbejder typisk med beboerne 1 til 1 i løbet af dagen. Det skaber tid og ro, så vi mindsker risikoen for stressede situationer.

- Fokus er på, hvordan meningsfulde hverdagsaktiviteter har en positiv betydning for menneskers udvikling.

- Motion fylder meget i vores arbejde med beboerne, fordi motion giver trivsel og glæde. Det kan fx være gåture eller cykelture, som også giver anledning til at skabe gode relationer med borgerne.

Ergoterapeut_Mads_4.jpg

- Vi er også med, når beboerne har brug for støtte til at klare hverdagens aktiviteter. Det kan være, når de skal handle ind, lave mad eller til fritidsaktiviteter.

- For de har brug for hjælp med at lægge en plan for hverdagens aktiviteter.

- Jeg ser os som det støttende hjul for at ting kan lade sig gøre, så beboerne kan få den livskvalitet, det giver at have nogle sunde hverdagsaktiviteter.