Iværksætteren Peter får et velment salgs-spark af erfaren mentor
Læring og sparring går begge veje i det nye makkerskab mellem iværksætteren Peter Skov Eghoff og Rotary-medlem Casper Dreymann, der de kommende måneder går målrettet efter at løfte salgstallene i Peters Twitch-virksomhed Maluba Nordic.
Klokken er 9 mandag morgen i UCL’s iværksættermiljø Boxen, og rummet fyldes allerede med små drillerier og friske bemærkninger mellem Peter og Kasper.
Hele samarbejdet er stadig meget nyt, men det er tydeligt at mærke den gode energi, når man møder Peter Skov Eghoff co-founder af startup virksomheden Maluba Nordic og Casper Dreymann, direktør i Focus Telemarketing.
De mødte hinanden tilbage i december, hvor 10 Rotary medlemmer lagde vejen forbi Boxen på Seebladsgade. Her pitchede Peter og hans to studiekammerater deres forretningsidé og udfordringer foran Rotary medlemmerne, der til gengæld kunne bidrage med viden og sparring.
Peter og Casper til det seneste netværksarrangement mellem Boxens iværksættere og Rotary medlemmerne.
Svært at knække salgskoden
- Efter at have været i praktik i vores virksomhed under studiet, blev vi mere og mere bevidste om, at vi havde brug for input udefra. Vi knoklede med at få opbygget en sund salgskæde, men det stod klart, at vi ikke kunne knække koden alene. Så det var jo perfekt, da vi fik muligheden for at fortælle Rotary medlemmerne om vores forretningsidé og problemstillinger, siger Peter.
Peter startede Maluba Nordic sammen med to studiekammerater for to år siden. I virksomheden arbejder han med influencer markedsføring målrettet de unge, der følger livestreams på Twitch.
Siden Peter blev færdig på uddannelsen International handel og markedsføring i januar, har han lagt al sin energi i virksomheden, som han har valgt at fortsætte alene – nu med opbakning fra Casper som mentor, der i december så potentiale i Peter og hans virksomhed.
Match mellem erfaring og spritny viden
Casper Dreymann har arbejdet med salg og forretningsudvikling siden 1995 og for 20 år siden startede Casper selv som selvstændig.
- Jeg har efterhånden en del erfaring at trække på fra salgsverdenen, og jeg vil gerne hjælpe andre virksomheder og ikke mindst startups med at få succes.
- Jeg kunne ret hurtigt se, at de udfordringer Peter oplever i Maluba Nordic er på områder, hvor jeg kan byde ind med et tip eller to, siger Casper.
Casper deler glædeligt ud af sin viden med at drive salg i virksomheder og sin egen erfaring fra livet som selvstænding.
Selvom Peter selvfølgelig kommer til at trække på en masse erfaring fra Casper, så er der også læring at hente den anden vej.
- Det er interessant at komme ind under huden på så ung en virksomhed og få et indblik i, hvad man bokser med i virksomhedens opstart. Jeg kan også se, at sparring på det her stadie kan bidrage til, at man får justeret på nogle faktorer ret tidligt, så man kan undgå, at virksomheden styrer skævt eller kører helt fast, siger Casper og fortsætter.
- Ud over den hjælp jeg kan give Peter og hans virksomhed, så får jeg omvendt også en dybere indsigt i en for mig ret ny verden. Det at komme ind på livet af Peter og hans viden om Twitch er en øjenåbner for mig, og her kan jeg se nogle muligheder, jeg ikke kendte ordentligt til.
Sult, åbenhed og god kemi
Iværksætterlivet er sjældent så kulørt og lige til, som det kan se ud på tv og ifølge Thomas Hørdam, der er daglig leder i UCL’s iværksættermiljø Boxen, kræver det selvindsigt af en startup, når det handler om at tage imod støtte fra en mentor.
- Det er nødvendigt, at der er en helt særlig appetit hos en ung virksomhed, hvis mentorordningen skal give værdig. Og der skal være en åbenhed overfor at blive coachet. Kemien er en anden vigtig faktor, men god kemi er ikke nødvendigvis, at mentor og mentee tænker ens. Oftest vil man faktisk mærke at forskellighed er en styrke, ligesom det også virker til at være hos Peter og Casper, siger Thomas og fortsætter.
- Er en virksomhed moden til at tage imod sparring og støtte, så kan mentoren komme til at betyde en verden til forskel - ikke kun på idéer og udvikling men også bare det, at der er nogen der rent faktisk tror på, at man har en god idé, også selvom den måske ikke er helt finpudset og klar.
Boxens iværksættere mødes med Rotary medlemmerne en gang om måneden og har også mulighed for at få en til en sparring, hvis de har behov.
Ny energi i salgsarbejdet
Peter og Casper kigger nu spændt ind i de kommende måneders samarbejde, der venter.
- Jeg glæder mig til at kaste mig over salgsarbejdet med ny energi og viden fra Casper. Det er jo min helt store drøm, at jeg kan leve af den her forretning i fremtiden, og det tror jeg på, at jeg kan med det rette netværk og sparring på min vej, siger Peter, mens Casper stemmer i.
- Jeg kan mærke at der er god energi i Peter, og det er blandt andet derfor, at jeg kaster mig ind i mentorrollen her. Nu skal vi have kigget på hele Maluba Nordics setup, og så skal vi have sparket til salget.
- Det bliver hårdt, og det har Peter allerede mærket. Der er mange, der ligesom jeg skal lære hans produkt at kende for at forstå værdien af det. Og det er her, hvor tingene er hårde, at Peter blandt andet kan benytte sig af den rødglødende telefonlinje til mig, så jeg også kan hjælpe med at holde dampen oppe.
Samarbejde med unikke muligheder
UCL’s iværksættermiljø Boxen er et åbent kontorfællesskab, hvor man som UCL studerende, kan få adgang til gratis kontorfaciliteter, hvis man starter virksomhed under sin studietid.
Ud over et fysisk skrivebord og et fællesskab med andre iværksættere i Boxen, så er den daglige leder Thomas Hørdam behjælpelig med sparring ligesom han gerne assisterer med at sætte samarbejder op, som her med medlemmerne fra Rotary.
- Virksomhederne i Boxen er gode til at sparre og hjælpe hinanden, men virksomhederne kan få meget gavn af at trække på endnu større erfaring ude fra erhvervslivet.
- Iværksætterne får med Rotary samarbejdet en ret unik mulighed for sparring med nogle store profiler fra erhvervslivet, og det er jo glædeligt at bl.a. Peter har valgt at kaste sig ud i det, siger Thomas.
Der er masser erfaring at hente ved de erfarne Rotary medlemmer, som bidrager med en masse forskellig viden fra deres brancher og fag.
Rotary medlemmerne kommer i Boxen en gang om måneden i forbindelse med forskellige netværksarrangementer, der giver rum til sparring.
Derudover er der løbende mulighed for, at iværksætterne kan pitche deres forretningsidé og evt. problemstillinger over for medlemmerne, og det er her, at det kan ende ud i mentor-mentee matches.
Blandt Rotary medlemmerne som iværksætterne kan finde sparring ved, er der ud over Casper, der er særligt stærk på salg, også profiler der har viden om patenter og rettigheder, finans, e-commerce, teknologi og flere andre områder.
Vil du gerne vide mere om Boxen?
Du er velkommen til at kontakte Thomas Hørdam på 24 60 65 92 eller på thho@ucl.dk.