Tag med på rejsen mod øget trivsel i arbejdslivet
Vi kan ikke se mentale udfordringer, men vi kan tale om dem. I podcasten Træn Trivslen snakker lektor og ledelseskonsulent Sanne Østergaard Nissen fra UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole med eksperter om forskellige mentale helbredsudfordringer og giver dig redskaber til at træne din trivsel.
Mental sundhed på arbejdspladsen
Udfordringer med det mentale helbred er ofte usynlige for andre, men kan være altoverskyggende for den enkelte medarbejder. Selvom udfordringerne ikke kan ses med det blotte øje, er de stadig vigtige at tage hånd om. Vi skal ikke se spøgelser, men vi skal være opmærksomme på vores kolleger, for udfordringer med den mentale sundhed er lige så virkelige som udfordringer med den fysiske.
Hos UCL synes vi, at det er ekstremt vigtigt at træne trivslen. Derfor mener vi, at der skal fokus på medarbejdernes mentale sundhed ude på de danske arbejdspladser. Som hjælp til dette har vores lektor og ledelseskonsulent Sanne Østergaard Nissen sammen med uddannelseskonsulent Julie Kowal Kristiansen skabt podcasten.
Træn Trivslen – en podcast om at styrke trivslen
Julie står for produktionen, redaktionen og musikken, og Sanne er værten, der sammen med forskellige gæster/eksperter dykker ned i relevante emner som:
- Meningsskabelse
- Flow
- Spøgelser i organisationer
- Diversitet
- Hjernepauser
- Motivation
…. og mange, mange flere!
Der vil løbende komme nye gæster, som hver især medbringer et spændende perspektiv på mental sundhed – og hvordan, vi bedst kan arbejde med denne i praksis.
Afsnittene udkommer hver anden torsdag, og du kan finde dem der, hvor du normalt hører podcasts eller lige her.
Link til Podcast: Træn trivslen
Gode pointer fra nogle af samtalerne
”Så det der med at træne nysgerrigheden, altså ikke at tage noget for givet, men også værdsætte uenigheder og bruge den til at blive klogere, så vi sammen kan træffe nogle gode beslutninger.” – Signe Jørgensen, afsnit 9: Diversitet på arbejdspladsen
”I virkeligheden havde konflikten varet længere tid, men den var eskaleret, hun var gået hjem, og på det her tidspunkt, hvor jeg bliver tilkaldt, der har hun fået en sygemelding, der strækker sig over 6-8 uger.” – Tina Jacobsen, afsnit 3: Spøger det i din organisation?
”Så når man forstår, hvordan en ting passer ind i en større sammenhæng, så giver den mening, og det er det, der er meningsoplevelsen.” – Ib Ravn, Afsnit 2: Mening i arbejdslivet