27. juni 2018 af Anna Sandal

Iværksættere bliver rustet til at drive forretning

I samarbejde med Kerteminde Erhvervsservice og Bureauet Nyborg giver UCL iværksættere fra de to kommuner redskaber og inspiration til at lykkes med det entreprenante spring.

UCL hjælper fra idé til forretning

At starte op som iværksætter er for mange et stort spring. Det kan tage år, inden man vover at sige farvel til fast løn og kolleger for at gå efter drømmen om egen virksomhed.

Kerteminde Erhvervsservice og Bureauet Nyborg gør en stor indsats for at give deres iværksættere så solidt et udgangspunkt som muligt. Virksomhedskonsulenter fra UCL har over de seneste måneder givet 15 iværksættere et intensivt kursus i redskaber til ledelse og forretningsudvikling.

– Forløbet har været meget udbytterigt. Jeg er blevet bekræftet i, at min idé er klar til at blive til forretning, og jeg har de redskaber, der skal til. Det har været kompetente undervisere med erhvervserfaring, og som derfor har vidst, hvad de har talt om, forklarer Maia Jochimsen, der til efteråret håber at være klar til at starte en øl- og kaffebar i Nyborg.

Et intensivt kursus fra UCL giver iværksættere redskaber til ledelse og forretningsudvikling. (Modelfoto)

Kompetente undervisere deler erfaringer fra erhvervslivet

Det har været kompetente undervisere med erhvervserfaring, og som derfor har vidst, hvad de har talt om.

De to kommuner har gennem flere år kørt iværksætterforløb. Ét element var helt afgørende, da man valgte, at UCL skulle stå for kurset, fortæller Birgit Jarly, Erhvervskonsulent for Erhvervsservice & Iværksætteri i Kerteminde Kommune:

– Underviserne har selv arbejdet i erhvervslivet, så de ved, hvordan det fungerer og kommer ikke blot med teorier om, hvordan man starter sin virksomhed op. Birgit Jarly forklarer videre:

– På den måde blev det meget praksisnært.

Iværksættere klædes på til virkeligheden

Stig Bøgh, Erhvervskonsulent, Bureauet Nyborg kan også se udbyttet for iværksætterne:

– De er blevet klædt på til at kunne møde finansieringsmuligheder, samarbejdspartnere, leverandører og især kunder i øjenhøjde i deres fremtidige virke, siger han.

På forløbet ”Forretningsudvikling i praksis” er iværksætterne kommet omkring alle facetter, som hører med til det at skabe og drive forretning. Det gælder alt lige fra udarbejdelse af en stærk forretningsmodel til ledelse, strategiarbejde og kundefokus samt en vision for virksomheden.

Netværk skaber muligheder

Netop helhedsblikket på det at drive forretning har været af stor værdi for iværksætter Ole Rasmussen, som med virksomheden Dancos skal til at producere og sælge en ny type miljøvenlige hudprodukter med Ecocert-certifikat.

– Jeg har fået struktur på tingene, og jeg har overvejet alle parametre i forhold til det at drive virksomhed, fortæller Ole Rasmussen, der lige nu er i gang med de sidste test af produkterne, inden de om få måneder skal lanceres.

– Det betyder, at jeg står anderledes godt rustet. Samtidig har forløbet givet mig et super godt netværk, som jeg kan få gavn af, siger han.

Læs mere om UCL’s virksomhedsrettede tilbud

Kontakt
×
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
Hvorfor fusionerer vi?
Der opstår konstant nye muligheder og dilemmaer i en verden i forandring. Muligheder vi gerne vil være en del af, og dilemmaer vi på tværs af fagligheder skal være med til at løse.
Målet med fusionen til UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole er at styrke uddannelsen af medarbejdere til fremtidens arbejdsmarked.
Ny hjemmeside
på vej
Vi er fusioneret med Erhvervsakademiet Lillebælt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.