8. august 2017 af Trine Riis-Hansen

Ingen må være alene med demens i Hedensted Kommune

Den østjyske kommune håber at sætte gang i ambitiøst kompetenceløft inden for demens-området som led i den nationale handlingsplan for demens. UCL skal stå for opgaven.

Flere med demens kræver kompetenceudvikling

Flere og flere borgere rammes af demens. Samtidig opdages demens tidligere i sundhedsvæsenet. Den nye virkelighed stiller større krav til det kommunale sundhedsvæsen.

Det er Hedensted Kommune opmærksom på. Her arbejder man ud fra den ambitiøse vision ”Ingen er alene med demens”.

– Som led i vores vision og strategi på demensområdet håber vi at få sat gang i et kompetenceløft målrettet alle faggrupper, som har berøring med demensramte borgere, siger Marianne Røjgaard, demenskoordinator, Hedensted Kommune.

Hjælp til at møde det enkelte menneske med demens

Hedensted Kommune har sendt ansøgning til Sundhedsstyrelsen, og hvis den bliver godkendt er University College Lillebælt udpeget til at levere kompetenceløft til 200 medarbejdere. Målsætningen er klar i Hedensted.

– Vi skal have et fælles sprog og have skabt en fælles platform for demensområdet. Alle, som er i kontakt med borgere med demens, skal have værktøjer til at møde og hjælpe dem og deres pårørende hele vejen rundt, siger Marianne Røjgaard og uddyber:

– Vi skal formå at se, hvordan demens påvirker det enkelte menneskes liv – og derfra møde det med den omsorg, støtte og pleje, som der er brug for.

Det er Hedensted Kommunes ambition, at 200 medarbejdere skal have et uddannelsesforløb ved UCL, som skal give dem værktøjer til at møde og hjælpe borgere med demens og deres pårørende.

Kompetencer på flere niveauer

Alle, som er i kontakt med borgere med demens, skal have værktøjer til at møde og hjælpe dem og deres pårørende hele vejen rundtKompetenceløftet i Hedensted Kommune er planlagt til at foregå på forskellige niveauer. Ledere, demenskonsulenter, sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter samt pædagoger vil få kompetenceløft på diplomniveau. Social- og sundhedsassistenter samt hjælpere får uddannelse på akademiniveau.

– Det er en stor fordel for os, at uddannelsesforløbet er tilpasset de enkelte faggrupper, og de udfordringer og behov, som de står med, siger Marianne Røjgaard.

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.