14. marts 2017 af Trine Riis-Hansen

Fynske kommuner i unikt samarbejde om videreuddannelse

Fire fynske kommuner har sammen med UCL udviklet nyt koncept for uddannelse af hjemmesygeplejersker.

Med Kerteminde Kommune som drivkraft er det lykkedes fire fynske kommuner at skabe et helt nyt koncept for videreuddannelse af hjemmesygeplejersker.

Nu kan vi tage medarbejderne fra i små hold i stedet for 15 medarbejdere på en gang– Udfordringen var, at vi ikke selv kunne fylde et hold, da vi ikke kan undvære en hel faggruppe. Derfor fik vi ideen om at gå sammen med andre kommuner, siger Irmgard Birkegaard, leder af Sygeplejen, Kerteminde Kommune.

Sammen med Nordfyns, Ærø og Langeland Kommune skal hjemmesygeplejerskerne i gang med diplommodulet ”Borgere med ustabil kronisk sygdom”.

Gevinster ved kommunalt samarbejde om videreuddannelse

De fire kommuner ser mange fordele ved at gå sammen.

– Vi har krævende drift 24 timer i døgnet, hvor vi skal ud til borgerne. Nu kan vi tage medarbejderne fra i små hold i stedet for 15 medarbejdere på en gang, som ville være umuligt, siger Irmgard Birkegaard og fortsætter:

– Samtidig er det et kæmpe plus, at hjemmesygeplejerskerne i flere kommuner får samme standardiserede uddannelse på diplomniveau. Det er en kvalitetssikkerhed, når vi eksempelvis ansætter en hjemmesygeplejerske fra en af de andre kommuner.

Kommunalt uddannelsessamarbejde gør planlægning lettere og styrker erfaringsudveksling

University College Lillebælt har udviklet det nye uddannelseskoncept i tæt samarbejde med de fire kommuner.

– Vi kommer til at se meget mere af den type videreuddannelse, hvor kommuner går sammen. Det gør det nemmere for den enkelte kommune at frigive medarbejdere. Samtidig får de studerende mulighed for værdifuld erfaringsudveksling af praksis, siger Peder Ohrt, UCL.

Læs mere om videreuddannelse til hjemmesygeplejersker i fire fynske kommuner.

Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.