Nyt forløb til læreruddannere: Afprøv, hvordan videoklip kan trække lærerstuderende tættere på skolepraksis

Videooptagelser af undervisning i grundskolen kan give lærerstuderende en unik mulighed for at gå i dybden med kvaliteten af undervisningen. UCL-forskerne bag "Learning to Notice Quality" har udviklet et forløb til læreruddannere, der vil prøve det

Dato: 24.06.2024 - Forfatter: Eva Rymann og Hanne Fie Rasmussen

Udpeg et fagligt fokus for din undervisning. Find et relevant videoklip af grundskoleundervisning, og afprøv det som et Learning to Notice Quality-forløb.

Sådan lyder fremgangsmåden fra lektor Hanne Fie Rasmussen og docent Stefan Ting Graf, som med hjælp fra en gruppe kolleger har forsket og udviklet sig frem til at bruge videoklip af undervisning i grundskolen som tilgang til undervisning i flere fag på læreruddannelsen.

"Med video kan man komme helt tæt på kvaliteten i undervisningen. Tilgangen kalder vi learning to notice quality (LTNQ), og den er inspireret af samarbejder i regi af det nordiske center of excellence Quality in Nordic Teaching (QUINT)," fortæller Hanne Fie Rasmussen.

Hun inviterer læreruddannere til at prøve det af med et nyt forløb til formålet. Forløbet indeholder bl.a. både forløbsplaner, spørgeguides, begrebsoversigt og en powerpoint-præsentation om videobaseret undervisning.

Forløbet findes her: https://www.ucl.dk/forskning/skole-og-undervisning/didaktik-i-skole-og-laereruddannelse/kom-i-gang-med-learning-to-notice-quality