Som studerende på UCL har du mulighed for at få en ekstra anerkendelse på dit eksamensbevis, hvis du udfører særligt talentfulde aktiviteter på din uddannelse.
Det er din underviser, der vurderer, om du skal indstilles for dit talent, hvorefter et fagligt udvalg på UCL vurderer, om indstillingen lever op til de formelle forhold.
Der findes tre forskellige typer af talent, som du kan få anerkendelse for.
Udmærkelse er en international talentgrad (Graduation with distinction) og den højeste grad, du kan få. Det forudsætter, at du har udvist:
Et usædvanligt selvstændigt niveau
Et usædvanligt højt fagligt niveau i forhold til fagområdets mål
Kvalifikationer ud over, hvad der kan forventes i forhold til din uddannelse.
En ekstra-curriculær aktivitet adskiller sig fra din uddannelses sædvanlige aktiviteter ved, at den ikke er beskrevet gennem faglige mål, indholdsbeskrivelser, afgrænset omfang i ECTS og tilknyttet prøveforløb. Det kan fx være:
Et fastlagt tilbud som talentpotentielle studerende kan optages på efter beskrevne optagelseskrav.
En ad hoc-aktivitet, som fx at deltage i en konference, medvirke som forfatter ved faglige udgivelser, indgå i innovative projekter med organisationer eller erhverv samt indgå i en forsknings- og udviklingsaktivitet.
Som studerende på UCL har du mulighed for at deltage i et talentforløb med ekstra ECTS-point i enten et professionsrettet talentforløb eller et akademisk rettet talentforløb som supplement til din ordinære uddannelse.
Professionsrettede talentforløb
Det professionsrettede talentforløb er kendetegnet ved, at du gennem selvstudier fordyber dig i et særligt afgrænset og udviklingsorienteret interesseområde af professionsudøvelsen med tilknytning til praksis.
Læs mere om det professionsrettede talentforløb her.
Akademisk rettet talentforløb
Det akademisk rettede talentforløb er kendetegnet ved, at du indgår i et igangværende professionsrelevant udviklings- eller forskningsarbejde. Forløbet kan give indsigt i, hvordan der kan arbejdes med at udvikle og formidle ny viden indenfor et specifikt område af din profession.
Læs mere om det akademisk rettet talentforløb her.
Læs mere om, hvordan du ansøger til enten et professionsrettet eller et akademisk rettet talentforløb på mit.ucl.dk.
En praktik hos tøjvirksomheden NIELSENs gav e-handelsstuderende Julie Vinther inspiration til sit afgangsprojekt om brug af influencer marketing.
Et stort engagement og innovativt arbejde med deres praktiksted og bachelorprojekt førte til dobbelt talentudmærkelse for ergo-terapeutstuderende Christina, Sofie og Julie.
En drøm om at prøve kræfter med forskning blev til virkeligheden for de to bioanalytikerstuderende Emma Bech Rasmussen og Karoline Krogh Navntoft, da de i løbet af deres uddannelse deltog i et forskningsprojekt om hjertepatienter.