Oversigt over semestrenes forløb fra 2024-2027
Siden retter sig til vores samarbejdspartnere i klinikken, som samarbejder med Radiografuddannelsen om de kliniske undervisningsperioder i uddannelsesforløbet. Her kan du blandt andet finde formelle uddannelsesdokumenter, oversigt over kliniske undervisningsperioder, oplysninger om praktikportalen og evalueringsredskaber
Links til studieplaner på itslearning forår 2024
Studieordningen stiller krav om at radiografstuderende deltager i klinisk undervisning gennemsnitligt 30 timer om ugen. Uddannelsen har i samarbejde med de kliniske undervisningssteder lavet en nærmere beskrivelse af dette i dokumentet "Tilstedeværelse i klinikken"
OBS: Fra 1.februar gælder følgende:
Deltagelse i klinisk undervisning
Derudover gælder gælder følgende:
Prøver og omprøver
Der gives fri fra klinikken til omprøve på teoretiske prøver. Den individuelle vejledning ved omprøve på UCL regnes ikke som fravær.
Helligdage, 1.maj og 5.juni
Afvikles efter lokale forhold, spørg på det enkelte kliniksted.
Trivselsdag
Deltagelse i trivselsdagen regnes som tilstedeværelse.
Studieture
Studerende har mulighed for at deltage i studieture i løbet af uddannelsen.
For den første studietur den studerende deltager i gælder at studerende får to dages fri fra klinisk undervisning og selv indsamler/indhenter to dage.
Hvis studerende ønsker at deltage i yderligere studieture/konferencer skal den studerende, efter aftale med det kliniske uddannelsessted, selv indhente dage til dette.
Studenterarbejde i råd, udvalg, PR. eller udviklingsaktivitet
Arbejde i studenterpolitik (UCL eller RR), PR arbejde eller som studentervejleder i UCL betragtes som deltagelse.
1.-2.-4.semester og 6.semester radiologisk studieretning
Nuklearmedicinsk studieretning
Stråleterapeutisk studieretning
Uddannelsens samarbejdsaftale om klinisk undervisning - kommer i 2024
UCL og klinikken har i fællesskab aftalt faste deadlines og flow omkring den kliniske undervisning. Disse er beskrevet her:
Faste aftaler mellem UCL og klinik
Nogle gange går det kliniske uddannelsesforløb ikke helt som forventet og der er behov for et endnu tættere samarbejde mellem studerende, uddannelsesinstitution og klinik. Dette er bekrevet i følgende:
Retningslinje ved udfordrende forløb
Radiografuddannelsen følger UCLs regler og politikker, herunder retningslinjer for adfærd, rygning, GDPR og seksuelle krænkelser.
Du kan læse mere om dem her
De lange klinikperioder afslutted med en klinisk prøve. På 4.semester er det en intern prøve, mens det på 6.semester er en ekstern prøve med deltagelse af beskikket censor.
Uddannelsens prøver tilrettelægges i slutningen af den kliniske periode og følger prøvekriterier som beskrevet i semesterbeskrivelsen. Derudover gælder følgende.
Kliniske prøver i radiografuddannelsen
Dette dokument er særligt henvendt til eksaminatorer og censorer som medvirker i de kliiske prøver på radiografuddannelsen. Det beskriver rammerne, herunder forventningsafstemning og regler for votering
Kliniske prøver i radiografuddannelsen
Særlige prøvevilkår
Studerende med funktionsnedsættelser eller andet modersmål end dansk har mulighed for at søge særlige prøvevilkår. Dette er beskrevet i følgende:
Radiografuddannelsens retningslinjer
Underviserens pludselige forfald
Ledernetværket har beskrevet nationale retningslinjer for håndtering af underviserens pludselige forfald ved kliniske prøver.
Underviserens pludselige forfald
Kvalitetssikring af den kliniske undervisning sker gennem skrift og mundtlig evaluering på klinikstedet.
Uddannelsens følger evalueringspraksis for sundhedsuddannelserne i UCL.
"Alle klinisk uddannelssteder udarbejder i lige år en årsrapport ud fra data i Rambøll. Årsrapporten fremsendes til uddannelsen senest 1.november. I ulige år leverer de kliniske uddannelsessteder en kort redegørelse, hvis der er spørgsmål hvor der er sket et fald til under 4.0 eller hvis et spørgsmål fortsat ligger under 4.0 i gennemsnit.
Til brug for arbejde med evaluering i de kliniske perioder findes følgende dokumenter
Vejledning til udarbejdelse af årsberetning
Skabelon til årsberetning klinisk uddannelsessted
Skabelon til miniårsberetning klinisk uddannelsessted
Hos UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole tilbyder vi efteruddannelse i Klinisk vejledning
Praktikportalen er en landsdækkende portal, som skal bruges af alle uddannelser der hører under de Danske Professionshøjskoler og benytter praktik i løbet af uddannelsen. Det er derfor obligatorisk af UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og de tilhørende praktikinstitutioner at anvende praktikportalen
Uddannelsen har udarbejdet en oversigt over verber, som med fordel kan anvendes sammen med semesterbeskrivelserne for at tydeliggøre niveaustigningerne mellem de enkelte semestre.
Studerende introduceres og informeres via mitucl.dk
Følgende viser aftale om information til/fra klinisk praksis ved udlandsophold