8. december 2016 af Trine Riis-Hansen

VIDA hjælper børn i udsatte positioner

Dagtilbud oplever stor effekt af kompetenceudvikling baseret på forskningsprojektet VIDA.

Der er begejstring for VIDA i landets dagtilbud. Et forskningsprojekt, som startede i 2012 i syv kommuner med det formål at styrke indsatsen overfor udsatte børn.

Vi er blevet fodret med masser af relevant, brugbar og spændende forskningsbaseret viden.VIDA har vist overbevisende resultater. Derfor har University College Lillebælt og VIA i samarbejde iværksat kompetenceudviklingsforløb baseret på VIDA.

– Resultaterne på VIDA var så stærke i dagtilbuddene i de syv kommuner, som deltog, at det har været oplagt at videreføre det, siger adjunkt Maiken Kroge Rosenberg, UCL.

Værdi i Viborg

Dalens Børnehuse i Viborg har deltaget i kompetenceudviklingsforløbet.

– Det var nærliggende for os at deltage, da vi har mange børn, som er i en udsat position, siger Bodil Lund, leder af Dalens Børnehuse. Hun fremhæver det store udbytte for både medarbejdere og ledelse:

– Vi er blevet fodret med masser af relevant, brugbar og spændende forskningsbaseret viden. Og så har det gjort en kæmpe forskel, at hele personalegruppen har arbejdet med at skabe fælles udvikling.

Teori bliver virkelighed

Tilsvarende udbytte oplever de i Børnehaven Pilehaven i Aalborg. Dét rykker, når alle medarbejdere deltager i at omsætte den teoretiske viden til praksis i form af aktionslæring.

– Vi har gennemført et eksperiment over to måneder, hvor vi har skabt mere tydelige og forudsigelige legehjørner. Særligt for de børn, som ikke har mange ressourcer, har det betydet, at de langt nemmere kommer med i legen, siger Mette Futtrup, pædagogisk leder, Børnehaven Pilehaven.

Nye VIDA-forløb starter i 2017 for landets dagtilbud. Læs mere

Kontakt
Kontakt
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.