Den Internationale Dimension

Digital Schools of Europe

Erasmus+-partnerskab undersøger mulighederne for at kopiere succesfuldt irsk koncept for god brug af it i undervisningen.

Flagskibs-program

Digital Schools of Distinction er et vellykket irsk koncept, hvor skoler i Irland har mulighed for at få deres anvendelse af it i undervisningen certificeret med prædikatet Digital School of Distinction.

Det sker via intern selvevaluering af it-anvendelsen og en ekstern evaluering af West Dublin Education Centre. Det er dette koncept, som nu forsøges udbredt til resten af Europa.

Erasmus+-partnerskabet Digital Schools of Europe har i første omgang etableret et projekt, der skal undersøger mulighederne for at lave noget tilsvarende på europæisk plan

Fynske skoler deltager

CFU i University College Lillebælt deltager i projektet og har foreløbig knyttet 3 skoler til projektet:

  • Vissenbjerg Skole.
  • Hjalleseskolen, Odense.
  • Holluf Pile Skole, Odense.

Der skal produceres ‘intellectual outputs’ i løbet af projektet, og CFU i Odense er ansvarlig for ‘Social Media’ – herunder at få så mange skoler som muligt i gang med eTwinning-projekter.

Danske skoler der er interesseret i projektet, er velkomne til at kontakte projektets kontaktperson i CFU.

Fokus på god anvendelse af it i undervisningen

Digital Schools of Distinction i Irland er et flagskibs-program, der har til formål at fremme, anerkende og tilskynde til målrettet brug af teknologi i folkeskolen.

Skoler der fuldfører et 3-trin program, modtager et nationalt anerkendt Digital School of Distinction Award, akkrediteret af Institut for Uddannelse.

Og nok så vigtigt: Digitale Schools of Distinction modtager desuden gratis hardware og software og løbende praktisk støtte og ressourcer som en del af fællesskabet af digitale skoler i Irland.

John KraaerPædagogisk konsulent, CFUjoak@ucl.dk40 50 99 28

Kontaktperson i CFU
Øvrige kontaktpersoner om den internationale dimension
Uddannelsesterminologi
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.