Sygeplejerskeuddannelsen

Troels udlever sin drøm som sygeplejerske på Intensiv

Troels Jørgensen tager sig af de hårdest ramte patienter på Intensiv Afdeling på Svendborg Sygehus. Han er vild med det store ansvar, sygeplejerskerne har på afdelingen.

Der hviler et stort ansvar på sygeplejerske Troels Jørgensen og hans kolleger på Intensiv Afdeling på Svendborg Sygehus.

Patienterne er alvorligt syge eller har for eksempel været ude for en ulykke, så de har hårdt brug for pleje, og sygeplejerskernes rolle på afdelingen er meget afgørende.

Sygeplejerskerne har ansvaret for at klare al plejen af patienterne, og de koordinere samtidig samarbejdet mellem læger, sygeplejersker, fysioterapeuter og andre relevante faggrupper på afdelingen.

Troels Jørgensen er uddannet sygeplejerske og er i gang med specialuddannelsen i intensiv sygepleje. Det er den vej, han altid har drømt om at gå med sin sygeplejerskekarriere. Hør hvorfor i nedenstående video (varighed: 1.37 min).

Patienterne på Intensiv kræver pleje 24 timer i døgnet

På en intensivafdeling behandler man patienter, der har svære, akutte sygdomme, som kræver intensiv behandling, overvågning og pleje i alle døgnets 24 timer.

Patienterne på afdelingen kan lide af vidt forskellige ting. Ud over mennesker, der har været ude for en alvorlig ulykke, kan afdelingens patienter for eksempel lide af betydelige vejrtrækningsproblemer.

På intensivafdelingen finder man også patienter, der har gennemgået store operationer, eller mennesker der har svære lidelser på grund af eksempelvis sukkersyge eller en blodprop i hjernen.

Specialuddannelsen i intensiv sygepleje tager to år

Patienter bliver indlagt på intensivafdelingen, hvis deres behandlingsmuligheder kan forbedres, eller hvis opholdet kan give patienten en lindring af smerte eller ubehag.

Uddannelsen til intensivsygeplejerske kan ske på de fleste større sygehuse i Danmark og tager to år.

Inden man kan gå i gang med uddannelsen, skal man have mindst to års praktisk erfaring, efter man har færdiggjort grunduddannelsen til sygeplejerske.

Videreuddannelsesmuligheder som sygeplejerske.


Søren arbejder som sygeplejerske i hele verden

Søren Elbeck har arbejdet som sygeplejerske under Irakkrigen og på Grønland. I dag arbejder han over hele verden.Det var naturligt at videreuddanne mig til sundhedsplejerske

Lene Nørgaard Pedersen elsker at arbejde med børn og har suppleret sygeplejersketitlen med en videreuddannelse.Helle er sygeplejerske på gaden i Vejle

Helle Jensen er sygeplejerske for narkomaner og hjemløse på gaden i Vejle, Hun har i mere end 10 år arbejdet med udsatte mennesker.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.