Sygeplejerskeuddannelsen

Jeg er blevet fagligt dygtigere af at være i praktik i udlandet

Nadia Juul-Pedersen har været i praktik i Skotland og på studieophold i USA. Det er en stor styrke nu, hvor hun skal arbejde på en hjertemedicinsk afdeling på OUH.

Nadia Juul-Pedersen har haft flere udlandsophold under sit studieforløb på Sygeplejerskeuddannelsen i Odense, og det har givet hende noget ekstraordinært. Det er hendes nye arbejdsgiver på hjertemedicinsk afdeling på OUH ikke i tvivl om.

Jeg tror, at jeg fagligt og socialt er blevet mere moden af at være af sted helt alene.

– Jeg tror, at studerende, der tager til udlandet, er lidt mere åbne og modige. De tør bevæge sig ud, hvor man ikke er sikker og tryg. Jeg tror udlandsopholdene har givet Nadia nogle indtryk, der gør, hun kommer med andre og mere nuancerede ideer til arbejdet på afdelingen, siger afdelingssygeplejerske på B3 på OUH, Katrin Diklev.

– Nadias internationale erfaringer har ikke været afgørende for, at hun fik jobbet. Men for os er det også vigtigt at have medarbejdere, der tør tænke ud af boksen i forhold til, hvordan vi løser en patients behov eller andre opgaver, og det giver en anden tilgang til faget at have arbejdet i et andet land, siger afdelingssygeplejersken.

Nadia Juul-Pedersen fik god erfaring ud af at være i praktik på en hjertemedicinsk afdeling i Skotland, hvor hun også fik store personlige oplevelser.

Mine udlandsophold har gjort mig mere selvstændig

Nadia Juul-Pedersen er ikke selv i tvivl om, at det er en gevinst for hende, at hun har givet sin uddannelse et internationalt snit ved blandt andet at have været på studieophold i Ohio i USA og i praktik på en hjertemedicinsk afdeling i Glasgow i Skotland.

– Jeg tror, at jeg fagligt og socialt er blevet mere moden af at være af sted helt alene. Jeg er blevet meget mere selvstændig og er vokset med opgaven, og så har jeg fået indblik i andre måder at være sygeplejerske på, siger Nadia Juul-Pedersen.

– Danske sygeplejerskers styrke er, at de er gode til at kommunikere med patienterne og de pårørende. I Skotland og USA har de til gengæld mere fokus på det videnskabelige, sygdommen og det medicinske. Det har jeg lært meget af, siger Nadia Juul-Pedersen.

Jeg er ikke bange for at møde nye udfordringer

Nysgerrigheden efter at møde andre kulturer er en væsentlig grund til, at Nadia Juul-Pedersen rejste til udlandet for at studere og være i praktik flere gange under sin uddannelse. Den nysgerrighed kan hun nu drage nytte af på sygehusafdelinger på de hjemlige breddegrader.

– Danmark bliver et mere og mere multikulturelt land. Derfor er det vigtigt at kunne imødekomme patienter med forskellige kulturer og værdier, og det har mine ophold i USA og Skotland klædt mig bedre på til, mener Nadia Juul-Pedersen, der føler sig godt rustet til arbejdet på hjertemedicinsk afdeling.

– Jeg er ikke bange for nye udfordringer, og det er vigtigt i mit arbejde på hjertemedicinsk afdeling, hvor der er patienter med meget svære og komplekse lidelser, siger hun.

Udlandsophold

UCLs sygeplejerskeuddannelser i Odense, Svendborg og Vejle sender hvert år mange studerende på udlandsophold.

Det er både muligt at tage på korte og længere ophold, og du kan både komme i praktik og studere i udlandet.

Sygeplejerskeuddannelserne har faste aftaler i Norden, Europa, Thailand og Australien.

Hvis du har andre ønsker, kan vores internationale koordinatorer hjælpe dig med selv at lave aftaler.

Internationale muligheder.


Det kræver styrke at hjælpe barske skæbner i Kenya

22-årige Camilla Milling Jensen var ikke i tvivl om, at hun ville i praktik på et lille hospital i Mbale i Kenya, da hun fik muligheden.Laura havde mand og barn med på udlandspraktik i Tyrkiet

Laura Gundestrup Møller havde familien med, da hun var på et 3 ugers praktikophold på et hospital i Tyrkiet.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.