Sygeplejerskeuddannelsen

Studerende: Simulationsundervisning ruster os til praktikken

Det ruster dig til praktikken, at du har simulationsøvelser, hvor du f.eks. får lov at træne i at lægge venflon i en kunstig arm, mener sygeplejerskestuderende.

Simulationsøvelser er en væsentlig del af undervisningsformen på sygeplejerskeuddannelsen. Det betyder, at du får mulighed for at træne sygeplejefærdigheder på avancerede simulationsdukker og teknisk udstyr.

En af øvelserne kan f.eks. handle om at lægge venflon i en kunstig arm. Det er en væsentlig ting at kunne lægge venflon som sygeplejerske, men da du og dine medstuderende ikke bare kan lægge venflons i hinandens blodåre, er det en stor styrke, at I kan have et forløb, hvor I kan øve på en kunstig arm.

– Det er altafgørende at se, hvad det indebærer at lægge et venflon, siger studerende Charlotte Roed om et undervisningsforløb, der bl.a. skulle styrke hendes evner til at lægge venflon forud for et praktikforløb.

Simulationsundervisningen er med til at ruste os til praktikken, fortæller 2 studerende i denne video (video, 2.14 min.).

Simulationsøvelser styrker de studerende før praktikken

– Simulationsundervisningen har den fordel, at den er med til at styrke de studerendes handlekompetencer, fortæller underviser Anne Mette Felsted Rasmusen.

Derfor er det ikke tilfældigt, at konkrete simulationsøvelser planlægges ift., hvad de studerende kan forvente at skulle beskæftige sig med i praktikken.

Det var f.eks. tilfældet, da hendes studerende på modul 10 lavede simulationsøvelser, hvor de havde fokus på at lægge venflon, fortæller underviseren (video, 1.27 min.).Studerende øver sig på simulationsdukker

Avancerede simulationsdukker, der kan hoste, bløde og svede er bare en del af den teknologi, sygeplerskestuderende øve sig på.Sygeplejerskeuddannelsen ruster hurtigt studerende til at tage ansvar

Undervisningssituationerne på sygeplejerskeuddannelsen er tæt på den virkelighed, de studerende møder, når de møder patienter.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.