Sygeplejerskeuddannelsen

Nadia oplevede de store kontraster ved USA' sundhedssystem

Nadia Juul-Pedersen har oplevet det amerikanske sundhedssystem indefra og fik et indblik i et system, der rummer mange kontraster og adskiller sig meget fra det danske.

– Det første personalet på det offentlige sygehus i Ohio spurgte patienterne om var, om de havde en sundhedsforsikring. Det er meget svært at forholde sig til, når man kommer fra et land, hvor alt er gratis, siger Nadia Juul-Pedersen.

Jeg tror mit ophold i USA har rustet mig meget.

På det sidste semester af uddannelsen til sygeplejerske var hun på et kombineret praktik- og studieophold i Ohio for netop at opleve det amerikanske sundhedssystem, der adskiller sig meget fra det danske.

– Jeg tror mit ophold i USA har rustet mig meget. Vi klager ofte over, hvordan sundhedsvæsnet udvikler sig, men patienterne har det stadig godt, alle bliver behandlet, og alle bliver behandlet ens, siger Nadia Juul-Pedersen, der netop har fået job på en hjertemedicinsk afdeling på OUH.

Nadia Juul-Pedersen har haft stort fokus på at give hendes uddannelse til sygeplejerske skulle have et internationalt snit.

Nadia fik et helhedsindtryk af USA’s sundhedssystem

Nadia Juul-Pedersen fik virkelig lov at opleve kontrasterne i det amerikanske sundhedssystem. Hun var også på besøg på et immigrationscenter og på en såkaldt free clinic, hvor sygeplejersker og læger arbejder gratis et par aftener om ugen.

– De tager patienter fra den fattige del af befolkningen ind og tjekker dem fra top til tå. Det var spændende at opleve den kontrast, der var i forhold til de almindelige klinikker. Det var ildsjæle, der virkelig gerne ville det og brugte deres egen tid og penge på at hjælpe andre mennesker.

– Det gav virkelig et helhedsindtryk af det amerikanske sundhedssystem. Samtidig fik jeg også en del ud af det rent fagligt, fordi jeg fulgtes med en læge, der var meget interesseret i at lære fra sig. Han var god til at fortælle, hvorfor han for eksempel ordinerede bestemte typer medicin til patienterne.

Nadia forberedte sig med engelsksprogede studieforløb

Nadia Juul-Pedersen blev tidligt i sit uddannelsesforløb klar over, at hun ville give sin sygeplejerskeuddannelse et internationalt snit. Derfor fulgte hun to engelsksprogede forløb på sygeplejerskeuddannelsen, inden hun tog på sin første udlandspraktik til Glasgow i Skotland.

– Lige før jeg tog til Glasgow fulgte jeg et modul over tre måneder, hvor al undervisning og kommunikation foregik på engelsk. Jeg vidste, jeg ville i praktik i udlandet, og derfor syntes jeg, at det var vigtigt at lære sygeplejerskefagligt engelsk, siger Nadia Juul-Pedersen.

– Selvom det klædte mig godt på, mødte jeg sprogbarriere i Skotland. Jeg blev rigtig god til at bruge krops- og tegnsprog, og det kan jeg jo også bruge herhjemme, hvor der også kan være sprogbarriere i forhold til patienter, siger Nadia Juul-Pedersen, der var i praktik på en hjertemedicinsk afdeling i Glasgow.

Udlandsophold

UCLs sygeplejerskeuddannelser i Odense, Svendborg og Vejle sender hvert år mange studerende på udlandsophold.

Det er både muligt at tage på korte og længere ophold, og du kan både komme i praktik og studere i udlandet.

Sygeplejerskeuddannelserne har faste aftaler i Norden, Europa, Thailand og Australien.

Hvis du har andre ønsker, kan vores internationale koordinatorer hjælpe dig med selv at lave aftaler.

Internationale muligheder.


Det kræver styrke at hjælpe barske skæbner i Kenya

22-årige Camilla Milling Jensen var ikke i tvivl om, at hun ville i praktik på et lille hospital i Mbale i Kenya, da hun fik muligheden.Laura havde mand og barn med på udlandspraktik i Tyrkiet

Laura Gundestrup Møller havde familien med, da hun var på et 3 ugers praktikophold på et hospital i Tyrkiet.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.