Sygeplejerskeuddannelsen

Kicki har drømmetjob på Akutmodtagelsen på Svendborg Sygehus

Kicki Normann Nielsen arbejder på FAM – Fælles Akut Modtagelsen – på Svendborg Sygehus. FAM består af skadestue, modtagelse, sengedel og observation.

– Jeg har bestilt blodprøve til 14.4, siger Kicki Normann Nielsen til en kollega, som nikker og lader øjnene glide ned over overvågningsskærmene i observationen, hvor Kicki Normann Nielsen sidder i dag.

Det er drømmejobbet for mig, og jeg er flyttet efter det, for jeg kommer oprindelig fra Billund.

En ambulance er netop kørt op til indgangen ved Svendborg Sygehus, og en ældre herre hjælpes ind i modtagelsen. I samme nu er en ung mand på vej ud. Han har fået lagt en forbinding på den ene arm.

– Jeg er lige ved at modtage en patient, og når jeg siger, at jeg har bestilt blodprøver til 14.4 er det for ikke at råbe en masse navne ud over det hele. Det er en hasteprøve, og resultatet skulle komme inden for en halv time, forklarer Kicki Normann Nielsen.

Spørg endelig de erfarne kolleger, lyder rådet fra Kicki Normann Nielsen (t.v.) til nyuddannede, som lige er kommet i job.

Kicki elsker uforudsigeligheden som sygeplejerske

Kicki Normann Nielsen har arbejdet på FAM – Fælles Akut Modtagelsen – i Svendborg siden 1. januar 2012. FAM består af skadestue, modtagelse, sengedel og observation. Denne dag arbejder Kicki i observationen.

– På FAM har vi alt lige fra ikke-akutte patienter, som måske har noget lungebetændelse, til patienter med brystsmerter, som kan være akutte. Det her arbejde er rigtig forskelligt fra dag til dag og fra situation til situation, og det kræver, at man er totalt omstillingsparat.

– Det er drømmejobbet for mig, og jeg er flyttet efter det, for jeg kommer oprindelig fra Billund, fortæller den 24-årige sygeplejerske.

Ingen forventer, at den nyuddannede kan alt

Da hun startede på afdelingen, fulgtes hun med andre sygeplejersker i et introforløb den første tid. Men da dagen kom, hvor Kicki Normann Nielsen skulle have sine egne patienter, tænkte hun: Nu er det mig, der skal stå for alt med stuegang og blodprøver. Nu er det mig, der har ansvaret!

– Men jeg har ikke været superfrustreret og tænkt, hvad gør jeg nu. Jeg har super gode kolleger, og jeg skal altid bare spørge. Jeg føler ikke, at jeg kommer med dumme spørgsmål, og det betyder helt vildt meget at have gode kolleger, når man er nyuddannet, siger den 24-årige sygeplejerske.

– Kollegerne var også nye engang, og det har de ikke glemt. Og de forventer ikke, at man kan alt, når man kommer som nyuddannet.

Jobbet på FAM klæder mig godt på til fremtiden

Kicki Normann Nielsen har både dag-, aften- og nattevagter, så det med at gå til noget fast en gang om ugen er der ikke noget af.

– Men sådan er det også for mange af mine veninder, så vi er bare gode til at planlægge, og så længe jeg ikke har min egen familie og børn, er det ikke noget problem. Lige nu ser jeg mig selv som en del af FAM – Fælles Akut Modtagelsen – mange år frem, siger hun.

– Der er ikke andre steder, jeg har lyst til at være lige nu. Men hvis jeg får lyst til noget andet, er jeg klædt godt på, for jobbet her giver mig indblik i utrolig meget, siger Kicki Normann Nielsen, tjekker det ”bib-bib”, der netop lyder, og suser af sted. Der er brug for hende.Helle er sygeplejerske på gaden i Vejle

Helle Jensen er sygeplejerske for narkomaner og hjemløse på gaden i Vejle, Hun har i mere end 10 år arbejdet med udsatte mennesker.Karin er sygeplejerske for 68 indsatte i et arresthus

I 19 år var Karin Andersen sygeplejerske på boreplatforme i Nordsøen. I dag arbejder hun i Odense Arresthus.Troels udlever sin drøm som sygeplejerske på Intensiv

Troels Jørgensen tager sig som sygeplejerske af de hårdest ramte patienter på Intensiv Afdeling på Svendborg Sygehus.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.