Sygeplejerskeuddannelsen

Karin er sygeplejerske for 68 indsatte i et arresthus

I 19 år arbejdede Karin Andersen som sygeplejerske på boreplatforme 225 km ude i Nordsøen. I dag er hun på tredje år sygeplejerske i Odense Arresthus.

– Jeg havde overhovedet ikke regnet med, at jeg skulle ende med at arbejde som arresthussygeplejerske. Det var jo en hel ny verden, der åbnede sig, siger Karin Andersen.

Hun har nu arbejdet i tre år som sygeplejerske i Odense Arresthus, der har plads til 68 indsatte. De indsatte kan konsultere en læge, der kommer forbi nogle få timer om ugen, men ellers er Karin alene om alle de sundhedsmæssige opgaver.

Hør Karin fortælle om jobbet som arresthussygeplejerske i nedenstående video.

Jobbet på Nordsøen gav gode muligheder for udvikling

I de forudgående 19 år havde Karin også en anderledes arbejdsplads. I en lille sygestue på ca. 15 kvadratmeter på en boreplatform 225 km ude i Nordsøen tog hun som sygeplejerske sig af 100 arbejdere. Indimellem var der alvorlige uheld eller sygdom, men oftest gæstede arbejderne hendes sygestue, fordi de havde problemer med småskader eller ondt i ryggen.

Karin kan ikke forestille sig et mere spændende sted at arbejde end på platformene på Nordsøen, og så gav jobbets særlige arbejdsrytme hende endda en masse muligheder for at udvikle sig yderligere som sygeplejerske. Hun arbejdede 14 dage ad gangen og holdt så tre uger fri, og den megen fritid blev blandt andet brugt på efteruddannelse.

– Jeg tog en uddannelse som arbejdsmiljøsygeplejerske, og jeg har også en tredjedel bachelor i idræt fra Odense Universitet. Jeg blev også uddannet førstehjælpsinstruktør. Min arbejdsgiveren ville gerne betale, så det har været et kæmpe privilegium, siger Karin.

Jeg har fået det optimale ud af min uddannelse

I det hele taget har Karin altid haft stort fokus på sygeplejerskernes gode muligheder for at efteruddanne sig. Blandt andet har hun læst ledelse og administration på Danmarks Sygeplejeskole. Hun troede, hun fik drømmejobbet, da hun blev afdelingssygeplejerske på Danmarks dengang største skadestue, men det gjorde hun ikke, og sådan har der været skuffelser undervejs i karrieren.

– Jeg troede i sin tid, at jeg skulle være sundhedsplejerske. Men det kunne jeg slet ikke finde ud af, opdagede jeg, da jeg fik arbejde på en barselsgang. Jeg kunne ikke have, at de der kvinder tuede for et godt ord, når de havde født, siger Karin med et smil.

I stedet for fik hun arbejde på en skadestue i en årrække, inden karrierevejen førte til Grønland og Nordsøen. Her var Karin sikkert fortsat med at arbejde, hvis hun ikke havde fået en kræftsygdom. Men selvom hun pga. strålebehandling blev så svækket i den ene arm, at hun valgte at stoppe på Nordsøen, så er hun ikke i tvivl om, hvad hun har fået ud af en uddannelse, der giver masser af muligheder.

– Jeg har fået det optimale ud af min sygeplejerskeuddannelse, konkluderer Karin, der fortsætter som arresthussygeplejerske, selvom hun kunne gå på efterløn.Kicki har drømmetjob på Akutmodtagelsen på Svendborg Sygehus

Kicki Normann Nielsen arbejder på FAM, Fælles Akut Modtagelsen, hvor der er skadestue, modtagelse, sengedel og observation.Helle er sygeplejerske på gaden i Vejle

Helle Jensen er sygeplejerske for narkomaner og hjemløse på gaden i Vejle, Hun har i mere end 10 år arbejdet med udsatte mennesker.Det var naturligt at videreuddanne mig til sundhedsplejerske

Lene Nørgaard Pedersen elsker at arbejde med børn og har suppleret sygeplejersketitlen med en videreuddannelse.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.