Sygeplejerskeuddannelsen

Helle er sygeplejerske på gaden i Vejle

Helle Jensen er sygeplejerske for narkomaner og hjemløse på gaden i Vejle, hvor hun trækker på mere end 10 års erfaring med at arbejde med udsatte mennesker.

Sygeplejerske Helle Jensen har det seneste år taget sig af narkomaner og hjemløse, der lever på gaden i Vejle.

Det kræver engagement og interesse at hjælpe mennesker, der lider af alt fra grimme, ubehandlede sår til oplevelsen af at blive kigget skævt til af det omgivende samfund.

– Det er meget vigtigt at være ærlig og åben over for de udsatte, jeg møder, og at jeg tør tro på det, de siger. De møder så mange andre, der ikke gør det. Også inden for sundhedssystemet, hvor der er en stor stigmatisering af dem, siger Helle Jensen.

Helle Jensen, gadesygeplejerske

Helle Jensen, socialsygeplejerske i Vejle Kommune, har tidligere bl.a. arbejdet i Vestre Fængsel, hos Retspsykiatrien Middelfart og som afdelingssygeplejerske på ældrepsykiatrisk afdeling i Haderslev.

Helle hjælper misbrugere, hjemløse og psykisk syge

Helle Jensen blev i 2012 ansat som Vejle Kommunes første socialsygeplejerske.

Nu cirkulerer hun omkring fem væresteder i Vejle midtby, hvor hun møder aktive og afvænnede misbrugere, hjemløse, psykisk syge og andre udsatte.

Jeg er glad for, at jeg har den erfaring, jeg har.

– Udgangspunktet for min stilling var en formodning om, at jeg skulle hjælpe med en del sårpleje. Men det har vist sig at være en mindre del. Der er endnu mere brug for en psykiatrisk indsats, siger Helle Jensen, der har arbejdet med udsatte mennesker i over 10 år.

Derfor består en stor del af hendes arbejde i at hjælpe patienterne videre til fagfolk inden for social- og sundhedsområdet, som kan give misbrugerne og de hjemløse den hjælp, de har brug for.

 Det kræver pondus at arbejde som gadesygeplejerske

– Jeg er glad for, at jeg har den erfaring, jeg har. At komme ud i sådan en stilling direkte fra skolen … det ville i hvert fald have knækket mig, da jeg var nyuddannet, siger Helle Jensen.

Og hun taler ikke kun om omgangen med de ofte meget udadreagerende patienter. Det handler lige så meget om pondus og gennemslagskraft over for en afdelingssygeplejerske eller en læge, der skal tage sig af hendes patient.

– Jeg måtte på et tidspunkt sige til en læge, som ikke ville indlægge en selvmordstruet, psykisk syg mand: ”Du skal vide, at jeg ikke kan tage ansvaret længere. Når der sker noget, er det dit ansvar!” Det tror jeg ikke, jeg kunne have gjort, da jeg var helt ny i faget, siger Helle Jensen.Kicki har drømmetjob på Akutmodtagelsen på Svendborg Sygehus

Kicki Normann Nielsen arbejder på FAM, Fælles Akut Modtagelsen, hvor der er skadestue, modtagelse, sengedel og observation.Karin er sygeplejerske for 68 indsatte i et arresthus

I 19 år var Karin Andersen sygeplejerske på boreplatforme i Nordsøen. I dag arbejder hun i Odense Arresthus.Søren arbejder som sygeplejerske i hele verden

Søren Elbeck har arbejdet som sygeplejerske under Irakkrigen og på Grønland. I dag arbejder han over hele verden.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.