Sygeplejerskeuddannelsen

Den nyuddannedes råd: Overvej hvilken type sygeplejerske du er

Det er vigtigt allerede under uddannelsen at begynde at overveje, hvilken type sygeplejerske man gerne vil være, mener sygeplejerske Kicki Normann Nielsen.

– Udfordringen er at have tro på sig selv og kende ens kompetencer og vide, hvor ens grænser går. Man skal vide, hvad man kan, og hvad man ikke kan. Og man skal vide, hvornår man har brug for at trække på kollegernes kunnen og ressourcer, siger Kicki Normann Nielsen.

Kort tid efter hun afsluttede Sygeplejerskeuddannelsen i Vejle for halvandet år siden, blev hun ansat på FAM – Fælles Akut Modtagelsen – på Svendborg Sygehus. FAM består af skadestue, modtagelse, sengedel og observation, og den særlige udfordring her er, at man skal vide meget om alle patientgrupper.

– Her kan jeg ikke bare koncentrere mig om et speciale. Her har vi både hjerte, lunger, brækkede ben, mave – alt. Men det er jo det, jeg synes er helt fantastisk, siger Kicki Normann Nielsen.

Spørg endelig de erfarne kolleger, lyder rådet fra Kicki Normann Nielsen til andre nyuddannede, som lige er kommet i job.

Man skal overveje, hvilken type sygeplejerske man er

Allerede under uddannelsen var den 24-årige sygeplejerske tiltrukket af det uforudsigelige i sygeplejen. Under hele studietiden i Vejle arbejdede hun hos Falck i Legoland, og her fik hun også job efter dimissionen i juni 2011 og frem til ansættelse på Svendborg Sygehus.

– Jeg synes, at man under sin uddannelse skal tænke over, hvilken type sygeplejerske man er, og hvad man har lyst til at komme ud at lave bagefter.

– Det er vigtigt at tænke på det og mærke efter, når man er i praktik. Og det er vigtigt at lære sig selv at kende som person og mærke efter, hvor man passer ind.

Jeg er fagligt godt klædt på til håndtering af kriser

Kicki Normann Nielsen synes, at uddannelsen har klædt hende godt på til jobbet med bl.a. kommunikation i forhold til akutte forløb og mennesker i krise.

– Det er tit et chok for folk at ende på sygehuset samme dag, som de går til læge for at få tjekket et eller andet. Og det at forstå, hvordan andre opfatter situationer, har været meget værdifuldt for mig i jobbet her, siger Kicki Normann Nielsen.

– Med min grundlæggende viden om medicin, anatomi, fysiologi, akutsygepleje og erfaringen fra Falck føler jeg mig fagligt klædt godt på til jobbet på FAM på Svendborg Sygehus, siger hun.Helle er sygeplejerske på gaden i Vejle

Helle Jensen er sygeplejerske for narkomaner og hjemløse på gaden i Vejle, Hun har i mere end 10 år arbejdet med udsatte mennesker.Karin er sygeplejerske for 68 indsatte i et arresthus

I 19 år var Karin Andersen sygeplejerske på boreplatforme i Nordsøen. I dag arbejder hun i Odense Arresthus.Troels udlever sin drøm som sygeplejerske på Intensiv

Troels Jørgensen tager sig som sygeplejerske af de hårdest ramte patienter på Intensiv Afdeling på Svendborg Sygehus.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.