Socialrådgiveruddannelsen

Studerende: Den netbaserede uddannelse er utrolig fleksibel

Den netbaserede socialrådgiveruddannelse giver mig mulighed for selv at tilrettelægge min tid og arbejde ved siden af, fortæller studerende Søren Jepsen.

Søren Jepsen arbejder på deltid hos stål- og metalgrossisten Sanistål, mens han uddanner sig til socialrådgiver. Han har valgt den netbaserede uddannelse på Socialrådgiveruddannelsen i Odense, fordi den uddannelse giver ham stor fleksibilitet.

På den netbaserede socialrådgiveruddannelse skal han møde til undervisning to dage hver 3. uge. Otte timer om fredagen og fire timer om lørdagen. I den mellemliggende periode skal der læses pensum og laves en del gruppearbejde, som bl.a. foregår via internettet.

Studieformen giver stor fleksibilitet, men stiller også store krav til de studerendes disciplin, fortæller Søren Jepsen (se video, 2.06 min).

Søren kombinerer uddannelse med et deltidsarbejde

Søren Jepsen havde fuldtidsarbejde ved siden af i det første år, han gik på den it-baserede socialrådgiveruddannelse. Det kunne han ikke få til at hænge sammen. Derfor lavede han en aftale med sin arbejdsgiver om at arbejde på deltid 16 timer om ugen.

– I det første halve år, hvor jeg arbejdede fuld tid ved siden af studiet, følte jeg mig ikke godt nok forberedt, når jeg mødte til undervisning, siger Søren Jepsen.

– Jeg var ikke disciplineret nok til at arbejde fuld tid ved siden af uddannelsen. Hvis jeg skulle arbejde mere end 20 timer om ugen, ville det være problematisk for mig. Der skal også være plads til andet end uddannelse og arbejde, siger han.

Fra lagerarbejde til socialrådgiverstuderende

Søren Jepsen fik interesse for socialrådgiveruddannelsen, mens han arbejdede Sanistål. Her har han både prøvet at arbejde som lagermedarbejder og teamleder.

– Som teamleder havde jeg mange udviklingssamtaler med medarbejderne. Jeg brugte meget tid på at hjælpe folk i gang med arbejdet. Det var meget spændende, siger Søren Jepsen.

– Jeg brænder for at arbejde med og forsøge at hjælpe mennesker. Derfor valgte jeg at søge ind på socialrådgiveruddannelsen, siger Søren Jepsen.

Fakta om den netbaserede socialrådgiveruddannelse:

Den netbaserede socialrådgiveruddannelse udbydes i Odense.

Uddannelsen er normeret til 3½ år.

Den netbaserede uddannelse har samme studieordning som ”den klassiske” socialrådgiver-uddannelse.

Det er udelukkende læringsformen, der er forskellig.

Meget af undervisningen foregår via nettet.

Du skal møde på uddannelsesstedet cirka hver 3.-4. uge. Hovedsagelig torsdag og fredag kl. 9.15-16.30.

Netbaseret studieform
×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.