Socialrådgiveruddannelsen

Praktikken har rustet mig til arbejdet som socialrådgiver

Anne-Sofie Nibe Hansen arbejdede med udsatte familier i sin praktik. Praktikken overbeviste hende om, at hun som socialrådgiver vil arbejde med børn og unge.

– Praktikken rustede mig helt vildt meget, siger Anne-Sofie Nibe Hansen, der afsluttede socialrådgiveruddannelsen i 2015.

Undervejs i uddannelsen var hun i praktik i 5 måneder hos Alternativ til Anbringelse. Det er et kommunalt projekt, der handler om at hjælpe familier, hvor børn er i risiko for at blive anbragt uden for hjemmet pga. mistrivsel.

– Jeg lærte ekstremt meget om mig selv ved at være i praktik. Praktikken gav mig også indsigt i, hvor svære dagligdagsting kan være for mennesker med psykiske lidelser, siger Anne-Sofie Nibe Hansen.

– Indimellem var det hårdt at opleve forældre, der ikke havde overskud til deres børn. Men det giver utrolig meget at være med til at gøre en forskel for familierne og børnene, siger hun.

Anne-Sofie Nibe Hansens praktik hos Alternativ til Anbringelse førte til, at hun fik et studiejob som støtteperson for to børn. Foto: Jens Wognsen

Praktikken overbeviste mig om min karrierevej

I praktikken arbejdede Anne-Sofie Nibe Hansen både med sagsbehandling og som støtteperson for flere børn og deres familier.

Praktikken har lært mig meget, man ikke bare lige kan slå op.

– Som støtteperson hentede og bragte jeg børnene til og fra skole flere gange om ugen. Jeg lavede også aktiviteter med børnene i deres fritid. Og så snakkede jeg meget med dem for på den måde at fungere som en god rollemodel, siger Anne-Sofie Nibe Hansen.

– Før praktikken var jeg sikker på, at jeg gerne ville arbejde inden for børn- og ungeområdet.

– Praktikken overbeviste mig om, hvilken slags socialrådgiver jeg gerne vil være, og at jeg gerne vil arbejde med børn og unge, siger Anne-Sofie Nibe Hansen, der drømmer om at arbejde med adoption.

Praktikken styrker indsigten i mennesker og teori

Socialrådgivere har ofte en del sagsbehandling. Den del af faget fik Anne-Sofie Nibe Hansen også prøvet i sine 5 måneders praktik.

– Jeg arbejdede med sagsbehandling flere gange om ugen. Jeg deltog i samtaler med familierne om deres behov og indgik i samarbejdet med f.eks. skoler og forvaltninger, siger Anne-Sofie Nibe Hansen.

– Praktikken har lært mig meget, man ikke bare lige kan slå op, fordi jeg er kommet tæt ind på livet af udsatte mennesker. Praksis og teori går op i en højere enhed for mig nu sammenlignet med før min praktik.

– Praktikken gjorde bare, at jeg følte mig klar til at arbejde som socialrådgiver, siger Anne-Sofie Nibe Hansen.

Fakta om praktik på socialrådgiveruddannelsen

Der er én praktikperiode på socialrådgiveruddannelsen.

Praktikken er på 5 måneder, og du er sikret en praktikplads.

Du kan komme i praktik inden for en lang række offentlige forvaltninger og institutioner samt hos private organisationer.

Det er også muligt at komme i praktik i udlandet.

Praktik


Praktikken har gjort mig stærkere til at koble teori og praksis

Amal Saada var i praktik i Jobcenter Odenses integrationsafsnit. Praktikken har udviklet hendes faglige evner.Kom i praktik sammen med en gruppe medstuderende

På socialrådgiveruddannelsen kan du vælge at komme i praktik sammen med flere af dine medstuderende.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.