Socialrådgiveruddannelsen

Socialrådgiveruddannelsen åbnede døren til et spændende lederjob

Kun syv år efter Maria Aabjerg blev uddannet socialrådgiver, leverede hun så gode resultater, at hun fik prisen som årets talent i fynsk erhvervsliv.

Socialrådgiver Maria Aabjerg står i spidsen for en indsats, der årligt sparer Odense Kommune mere end 60 millioner kroner. Som funktionschef for sygedagpengeområdet er hun ansvarlig for nye tiltag, der har givet 40 procent færre langtidssygemeldinger fra borgere i Odense.

I dag har jeg ansvar for strategisk ledelse, budgetter, ledelse af ledere, personaleledelse og udvikling af nye tiltag.

Den indsats betød, at Fyens Stiftstidende, Nordea, Udvikling Fyn og TV2Fyn tildelte hende titlen Talent Fyn 2012, som gives til det største talent i fynsk erhvervsliv. Maria Aabjerg glæder sig over anerkendelsen af hendes afdeling, men allermest glæder hun sig over de menneskelige gevinster.

– Jeg synes, det er fedt, når vi kan gøre noget, der virker for borgerne. Med den nye struktur på sygedagpengeområdet har vi taget initiativer, der giver et bedre arbejde med sagsbehandlingen. Det har været et super godt forløb, siger Maria Aabjerg.

Uddannelsen åbner en bred vifte af muligheder

I dag står den 32-årige socialrådgiver i spidsen for næsten 50 sagsbehandlere i sygedagpengeafdelingen i Odense Kommune, og det tilfredse smil på læben afslører, at hun føler sig godt tilpas med de muligheder, Socialrådgiveruddannelsen i Odense har givet hende.

– Jeg søgte ind på socialrådgiveruddannelsen i Odense, fordi jeg kunne se, at den åbnede en bred vifte af muligheder for mig. Samtidig var det godt, at der var praktikforløb, så jeg kunne komme ud og prøve mig selv af undervejs i uddannelsen, siger Maria Aabjerg.

– Jeg vil være med til at udvikle og forandre, og har altid søgt chancerne for at gøre det. Allerede i mit første job som sagsbehandler i social- og arbejdsmarkedsforvaltningen var jeg tillidsrepræsentant, og næste skridt var, at jeg blev teamleder indenfor fleksjobområdet.

Jeg elsker at coache og vejlede andre på rette vej

Maria Aabjerg fik stillingen som teamleder indenfor fleksjobområdet tre år efter, hun i 2005 blev uddannet fra Socialrådgiveruddannelsen i Odense.

– Jeg er interesseret i at coache og vejlede, for jeg tror grundlæggende på, at man kan hjælpe folk i den rigtige retning gennem dialog.

– Oprindeligt troede jeg, jeg skulle arbejde med børn og unge, men mit første job som sagsbehandler gav mig blod på tanden til at fortsætte med at arbejde inden for beskæftigelsesområdet. Det er et komplekst område, hvor man arbejder med meget forskellige mennesker.

Maria overvejer en kandidatuddannelse om ledelse

Socialrådgiverfaget opfyldte hurtigt Maria Aabjergs ambition om at være med til at udvikle og forandre, og derfor var det også naturligt for hende at videreuddanne sig. Hun tog en fireårig HD-uddannelse sideløbende med arbejdet som sagsbehandler og teamleder.

– I dag har jeg ansvar for strategisk ledelse, budgetter, ledelse af ledere, personaleledelse og udvikling af nye tiltag. Jeg overvejer at tage en kandidatuddannelse for at lære mere om ledelse, men i forhold til det faglige trækker jeg i høj grad på min socialrådgiverbaggrund.

– Jeg laver meget faglig sparring. Det er vigtigt for mig, at jeg ikke kommer for langt væk fra det, mine medarbejdere laver. Jeg ved, hvad der driver medarbejderne, og jeg ved også, hvor svært det kan være som socialrådgiver at være den afgørende myndighed, siger Maria Aabjerg.Uddannelsen som socialrådgiver har bragt Jacob vidt omkring

Jacob Cilius Hulgard har som socialrådgiver både arbejdet med alkoholbehandling og anbragte. I dag er han underviser.Lone arbejder med integration af flygtninge og indvandrere

Som socialrådgiver arbejder Lone med integration af flygtninge og indvandrere på et jobcenter.Peter udvikler behandlingstilbud til stofmisbrugere

Peter Brolund arbejder med udvikling af behandlingstilbud til ressourcestærke stofmisbrugere.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.