Radiografuddannelsen

Radiografstuderende i Odense øver sig på unikt udstyr

Radiografuddannelsens kælder er et kapitel for sig med både røntgenlaboratorium, CT-scanner og ultralydsscanner.

Som studerende på Radiografuddannelsen i Odense har du adgang til at prøve kræfter med samme type udstyr, som bliver brugt på sygehusene.

– Vores udstyr giver fantastiske muligheder for, at de studerende kan øve undersøgelsesteknik. De kan tage rigtige røntgenbilleder og øve sig i at bruge ultralydsapparater og CT- og MR-scannere, siger Claus Brix, der er underviser på Radiografuddannelsen i Odense.

Igennem hele uddannelsen har de studerende på radiografuddannelsen lov til at bruge uddannelsesstedets MR- og CT-scannere og ultralyds- og røntgenapparater. Det er helt unikt, da Radiografuddannelsen i Odense er den eneste i Danmark, der har det tilbud til sine studerende.

De studerende på Radiografuddannelsen i Odense kan øve sig ved at scanne forskellige fantomer – f.eks. fantomet Lungman. Foto: Kirstine Mengel.

De studerende har ideelle udviklingsbetingelser

Radiografuddannelsen i Odense har en masse forskellige fantomer med skeletter og organer indeni, som de studerende kan tage billeder af med det avancerede udstyr.

Uddannelsen har også fantomer af alt fra en baby i en mave til knæ, ryg og fantomet Lungman, som er en hel overkrop med lungevæv og hjerte, der kan bruges til at simulere forskellige sygdomme.

– De studerende lærer at tage de bedst mulige billeder og bruge mindst mulig stråling, inden de møder patienterne. Derudover giver det også mulighed for at udvikle undersøgelsesmetoder senere i uddannelsesforløbet, fortæller Claus Brix.

De studerende på Radiografuddannelsen i Odense kan få et nøglekort og har mulighed for at bruge uddannelsesstedets unikke faciliteter. Også uden for den almindelige åbningstid. Foto: Kirstine Mengel.Jeg blev helt høj af alt det jeg lærte i praktikken

Alice Bang har udviklet sig meget af både at være i praktik på et universitetshospital og to mindre sygehuse.Jeg blev helt høj af alt det jeg lærte i praktikken

Alice Bang har udviklet sig meget af både at være i praktik på et universitetshospital og to mindre sygehuse.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.