Radiografuddannelsen

Jeg blev helt høj af alt det jeg lærte i praktikken

Alice Bang har både været i praktik på et universitetshospital og to mindre sygehuse. Det har udviklet hende meget som radiograf at arbejde vidt forskellige steder.

– Jeg blev helt høj af, at jeg lærte så meget i Esbjerg, og min praktiktid dér gjorde mig til en meget mere selvsikker person, som fik endnu mere lyst til at komme hjem på uddannelsen og dygtiggøre mig, siger Alice Bang.

I Esbjerg gik der ikke lang tid, før jeg fik mod på at tage initiativ og være den, der tog beslutninger og ansvar undervejs i arbejdet.

Hun var godt halvvejs i radiografuddannelsen, da hun begyndte den 10 uger lange praktikperiode i Esbjerg. Tidligere havde hun været i praktik i 20 uger på Odense Universitetshospital, og opholdene de to steder har været ret forskellige.

– På et større sygehus kan man godt holde sig lidt i baggrunden og ikke blive lagt mærke til. Der skal man mere frem med albuerne, hvis man vil udfordres. Det er nok, fordi der er væsentligt flere studerende på de helt store sygehuse, siger Alice Bang.

Radiografuddannelsen har en rigtig god balance mellem undervisning og praktik. På vores klinikophold får vi gode muligheder for i praksis at prøve de ting af, som vi har lært på skolen, siger Alice Bang.

Jeg tager mere ansvar og initiativ på en mindre afdeling

– I Esbjerg blev jeg presset mere til at vise initiativ, og det var en rigtig god hjælp for mig, at det var sværere at gemme sig, siger Alice Bang.

Hun finder det naturligt at arbejde med mennesker, fordi hun tidligere har arbejdet i hjemmeplejen. Alligevel har det været en udfordring at være ny i radiograffaget, hvor man skal have styr på scannernes komplicerede teknik og viden om menneskets krop for at tage relevante billeder, som en læge kan bruge til at stille en diagnose ud fra.

– Når jeg begynder et nyt sted, kan jeg nok godt være lidt tilbageholdende og se tingene an. Men i Esbjerg gik der ikke lang tid, før jeg fik mod på at tage initiativ og være den, der tog beslutninger og ansvar undervejs i arbejdet. Det betød, at jeg rykkede mig meget og lærte meget om mig selv.

Det er en stor styrke at være i praktik flere steder

Alice Bang havde sit afsluttende praktikforløb på Svendborg Sygehus, og hun er glad for at have prøvet sig selv af i Odense og på to mindre sygehuse.

– Man laver flere typer undersøgelser på et større sygehus, så man får en større indsigt i de mange muligheder radiograffaget byder på. Men jeg følte ikke, jeg fik radiograffaget ind under huden på samme måde i Odense, fordi jeg ikke var den, der kom med albuerne oppe så tidligt i min uddannelse.

– For mig var det rigtig godt at have min første praktik i Odense. Jeg fik lov til at se arbejdet som radiograf mere an, inden jeg blev kastet ud i opgaver, end hvis jeg havde været på et mindre sygehus. Det passede godt til mig så tidligt i uddannelsen, siger Alice Bang.

Alice Bang er færdiguddannet fra Radiografuddannelsen i Odense.

Praktik på radiografuddannelsen

På radiografuddannelsen er du i praktik i 14 måneder.

I praktikken superviseres du af kliniske undervisere, som er radiografer, der er ansat på stedet og har til opgave at vejlede dig i forløbet.

Radiografuddannelsen har praktikpladser i hele Region Syddanmark samt i Horsens og Skanderborg.

Praktik


Jeg har taget syvmileskridt i praktikkens første uger

Rasmus Glem begyndte i praktik et halvt år inde i uddannelsen, og han er allerede sikker på, at han har valgt den rigtige karrierevej.Radiografstuderende fra Odense gør det godt i praktikken

Det største praktiksted, Odense Universitetshospital, er godt tilfreds med praktikanterne fra Radiografuddannelsen i Odense.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.