Pædagoguddannelsen

Sportsglad pædagog er vild med at sætte gang i børnene

Mads Johannsen elsker sport og er derfor meget begejstret for sit job som idrætspædagog. Han har fået ansvar for at opstarte den første idræts-SFO i Vejle Kommune.

– Jeg har fået mit drømmejob, siger Mads Johannsen, der knap var færdig med pædagoguddannelsen, før han fik jobbet.

Idræt, leg og bevægelse er med til at understøtte, at man kan nå pædagogiske mål.

– Jeg har fået ansvar for at starte Vejle Kommunes første idræts-SFO op. Det er pissefedt, for jeg elsker alt, hvad der har med sport og bevægelse at gøre, siger Mads Johannsen.

Idræts-SFO’en bliver en del af en helt ny idrætshal ved Egtved Skole.

– Jeg skal planlægge og iværksætte aktiviteter. Jeg skal også styre samarbejdet med lokale idrætsforeninger, som kommer ud og laver idræt og leg med børnene.

– Idrætshallen får en springgrav til gymnastik. Der er også kunststofbaner til boldspil, og der kommer en parkourbane. Det bliver fantastisk at få ansvar for alle de aktiviteter, der bliver for børnene, siger Mads Johannsen.

Mads Johannsen, pædagog

Mads Johannsen, nyuddannet pædagog, har ansvaret for en idræts-SFO og arbejder også som pædagog på en skole.

Som skolepædagog får du et tæt bånd til børnene

Udover jobbet i idræts-SFO’en er Mads Johannsen også ansat som pædagog på Egtved Skole. Her bliver han tilknyttet 0. klasse.

– Det giver et tættere bånd til børnene, at jeg også er en del af skolen. Det giver mig meget bedre forudsætninger for, at jeg kan justere aktiviteterne til, når børnene senere kommer i SFO, siger Mads Johannsen.

I skolen har Mads Johannsen ansvar for, at børnene får 45 minutters bevægelse i løbet af dagen.

– Vi laver mange lege. Lige fra sanglege med bevægelse til en tur uden for med fuld knald på. Nogle børn har svært ved at sidde stille i timerne. Hvis vi laver noget bevægelse midt i timen, så kan man simpelthen se, at de bagefter bedre kan sidde stille. Det giver bedre forudsætninger for, at de lærer noget.

Vigtigt at børn også møder mandlige pædagoger

Mads Johannsen er overbevist om, at han som idrætspædagog kan bidrage til at styrke børns skoleforløb.

– Idræt, leg og bevægelse er med til at understøtte børns evne til at udvikle legefærdigheder og til, at man kan nå pædagogiske mål.

– Samtidig tror jeg også, at det er en styrke, at jeg som mand byder ind med andre ting. Det er vigtigt, at børn i skolen og institutioner både møder mænd og kvinder.

– Det giver børnene mulighed for at leve flere sider ud. Børn skal både have lov at udvikle motorikken ved at lege med perler og ved at få svingture og slå kolbøtter.

– Jeg elsker, når børnene klarer en udfordring, de ikke troede, de kunne klare. Når det sker, er jeg ikke i tvivl om, at jeg valgte rigtigt, da jeg søgte ind på pædagoguddannelsen, siger Mads Johannsen.

Karrieremuligheder som pædagog

Ca. 75 procent af de uddannede pædagoger arbejder i almindelige daginstitutioner (f.eks. vuggestuer, børnehaver og SFO).

Ca. 25 procent af de uddannede pædagoger arbejder med mennesker, der har fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og/eller sociale problemer.

Som pædagog kan du f.eks. også arbejde med alt fra vejledning og coaching til ledelse.

Videreuddannelsesmulighederne er også gode som pædagog.

Jobmuligheder som pædagog.

Videreuddannelsesmuligheder.Jeg fik mit drømmejob via pædagoguddannelsen

Sean Morales arbejder som pædagog på et opholdssted for udsatte unge, som har været udsat for omsorgssvigt.Pædagoguddannelsen har givet mig masser af muligheder

Sabine Lunding er uddannet pædagog og arbejder i en børnehave, men hun får også tid til at undervise.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.