Pædagoguddannelsen

Pædagoguddannelsen har givet mig masser af muligheder

Pædagogik bruges alle steder fra vuggestuer til virksomheder. Det har åbnet mange muligheder for Sabine Lunding, der både arbejder som pædagogisk leder og underviser.

Hun har taget en kandidatuddannelse i pædagogik for at supplere hendes professionsbacheloruddannelse. Alligevel er hun ikke bange for at drømme om også at tage en ph.d.-grad. Sabine Lunding har fra hun var barn været draget af pædagogfaget, og den nysgerrighed vil være en fast makker resten af livet.

Jeg tænker meget på livslang læring. Jeg ved ikke, hvor min læring stopper. Jeg er kun lige begyndt.

– Jeg er drevet af viljen og vil have noget ud af mit arbejdsliv. Derfor sagde jeg også mit første pædagogjob op for at søge ind på universitetet, selvom jeg syntes, arbejdet var spændende. Min nysgerrighed tvang mig simpelthen til at søge nogle svar, siger Sabine Lunding.

– I mine første seks år som pædagog mødte jeg mange dilemmaer i forhold til børn, forældre og kolleger. Nu hvor jeg har fået en kandidatgrad, er min pædagogiske ballast endnu større, og jeg kan bedre løse de dilemmaer, der altid vil være en del af pædagogisk praksis.

Sabine Lunding

Sabine Lunding arbejder i dag som pædagogisk leder. Hun har oveni sin pædagoguddannelse taget en kandidatgrad i pædagogik.

Sabines nysgerrighed gør jobbet ekstra spændende

Sabine Lunding er ikke tvivl om, at hun med kandidatuddannelsen i rygsækken har fået et endnu mere spændende liv som pædagog. Allerede inden hun blev færdig med kandidatuddannelsen, fik hun job i det nye børnehus Dragen i Sanderum, og her har hun i høj grad bragt sin nye viden i spil.

– I Dragen bruger man en anderledes pædagogik, og det har stillet krav til mine evner til at reflektere over min rolle som pædagog. Derudover har det også været udfordrende at være med i en udviklingsproces, hvor man samtidig gerne vil bevare bestemte pædagogiske elementer.

– Det kræver, at man deler sin viden, og det gør man i Dragen. Jeg ville ikke kunne være et sted, hvor man ikke forsøger at dele sin viden. Det er det, der udvikler den enkelte medarbejder og hele arbejdspladsen.

Der er brug for pædagogers viden mange steder

Sabine Lunding arbejder i dag som daglig pædagogisk leder i en anden daginstitution. Men det er ikke kun her, hun fremover får opfyldt behovet for at dele ud af sin pædagogiske viden. Hun arbejder også som underviser, og det er langt fra kun pædagoger, der gerne vil blive klogere på, hvad man kan bruge pædagogik til.

– Jeg underviser også lærere, socialrådgivere og ledere. Man kan tænke pædagogik ind i alle sammenhænge. Jeg har blandt andet undervist i udviklingspsykologi, inklusion, anerkendende pædagogik og forældresamarbejde, siger Sabine Lunding.

– Jeg bruger meget mine erfaringer fra praksis i min undervisning. Samtidig trækker jeg også på min kandidatuddannelse, der har givet en større forståelse af, hvad pædagoger gør, hvorfor de gør det, og hvordan de kan gøre ting anderledes, siger den videbegærlige pædagog.

– Jeg tænker meget på livslang læring. Jeg ved ikke, hvor min læring stopper. Jeg er kun lige begyndt.

Karrieremuligheder som pædagog

Ca. 75 procent af de uddannede pædagoger arbejder i almindelige daginstitutioner (f.eks. vuggestuer, børnehaver og SFO).

Ca. 25 procent af de uddannede pædagoger arbejder med mennesker, der har fysisk eller psykisk nedsat funktionsevne og/eller sociale problemer.

Som pædagog kan du f.eks. også arbejde med alt fra vejledning og coaching til ledelse.

Videreuddannelsesmulighederne er også gode som pædagog.

Jobmuligheder som pædagog.

Videreuddannelsesmuligheder.Jeg fik mit drømmejob via pædagoguddannelsen

Sean Morales arbejder som pædagog på et opholdssted for udsatte unge, som har været udsat for omsorgssvigt.Sportsglad pædagog er vild med at sætte gang i børnene

Mads Johannsen elsker sport og er derfor meget begejstret for sit job som idrætspædagog og ansvaret for en ny idræts-SFO.

×

Send til en ven

Modtageradresse, dit navn og din emailadresse skal som minimum være udfyldt.
Beskeden er sendt.